Hejtman Zimola: Zaktivizovat bezpečnostní složky státu, aby obsadily hranici, trvá 6, 7 hodin

30.09.2015 19:15

Komentář jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly k dnešnímu cvičení složek policie a armády, které si vyzkoušely ochranu hranice pro případ zesílení migrační vlny, konkrétně v Dolním Dvořišti.

Hejtman Zimola: Zaktivizovat bezpečnostní složky státu, aby obsadily hranici, trvá 6, 7 hodin
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Chtěl jsem se přesvědčit o tom, za jak dlouho se dají zaktivizovat bezpečnostní složky státu tak, aby doslova obsadily česko-rakouskou hranici. Jsem rád, že to policisté i vojáci zvládli za nějakých šest sedm hodin. Ten, kdo sleduje situaci a vidí, jak se příliv utečenců nezastavuje,  jak zesiluje a jak je bezradné Německo, tak se nutně musí obávat, že migranti budou hledat i jiné cesty a nemusí být daleko doba, kdy si třeba vyberou jako hlavní migrační trasu Českou republiku, tedy i případně jižní Čechy. Ministrovi vnitra Milanu Chovancovi i ministrovi obrany Martinu Stropnickému jsem proto dnes řekl, že budu v takovém případě požadovat ochranu bezpečnosti obyvatel našeho kraje v tom, aby zesílili policejní i armádní ochranu hranic. A těší mě, jak jsem dnes ostatně viděl, že takovouto případnou situaci dokážou zvládnout. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…