Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Pro každou ženu není oznámení těhotenství radostná zpráva

30.12.2019 6:28

Obecně prospěšný projekt „Nesoudíme. Pomáháme“ nabízí pomoc ženám, které se dostaly v souvislosti s nečekaným těhotenstvím do složité životní situace a které se cítí například okolnostmi nebo rodinou nuceny k potratu. Záštitu nad projektem, jehož zřizovatelem je Hnutí Pro život ČR, udělila i hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Pro každou ženu není oznámení těhotenství radostná zpráva
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

„Projekt „Nesoudíme. Pomáháme“ považujeme za velmi potřebný. Naší záštitou pomáháme zachraňovat vztahy a životy konkrétních lidí a přispíváme k tomu, aby se informace o této bezplatné pomoci ženám v nouzi dále šířila,“ vysvětlila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová a doplnila: „Pro každou ženu není oznámení těhotenství hned radostná zpráva, jako bylo pro mne a mého manžela, a ne každá má štěstí jako já, že má v partnerovi oporu.“

„Spolupráce s Karlovarským krajem si velmi vážíme, protože pomoci můžeme jen těm ženám, které se o naší Lince pomoci dozvědí a najdou odvahu zavolat a svěřit se. Doporučení je v tomto případě zásadní,“ potvrdila Jaroslava Trajerová, vedoucí projektu, a dodala: „Ke službám, které ženám bezplatně poskytujeme, patří zejména krizová intervence, psychoterapie, osobní konzultace, párová mediace, analýza výsledků prenatálních vyšetření, doprovázení těhotenstvím, doprovázení při prenatální i perinatální ztrátě, sociálně právní poradenství, ubytování v prověřených rodinách nebo finanční a hmotná výpomoc.“

Projekt (ZDE) podpořila na podzim i Asociace krajů ČR a již 92 měst a obcí z celé České republiky a řada nemocnic, z Karlovarského kraje třeba Nemocnice Sokolov. Projekt vznikl na základě dlouholetých zkušeností z poradny Linky pomoci. Více než 30 % žen, které se na linku obracejí (800108000, e-mail ZDE), jsou ženy po prodělaném umělém ukončení těhotenství, které svého rozhodnutí zpětně litují a uvědomují si pod jak velkým tlakem okolí nebo okolností v danou chvíli byly. Z celkového počtu více než 400 žen, které se ročně na Linku pomoci obrátí, se 80 procent cítí být pod tlakem, aby podstoupily potrat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…