Hejtmanka Pokorná Jermanová: Potravinové bance poskytneme 550 tisíc korun

08.01.2020 22:03

Stejně jako v loňském roce se i letos rozhodli středočeští krajští radní podpořit činnost ‚Potravinové banky Praha a Středočeský kraj, z. s.‘ finančním příspěvkem ve výši 550 tisíc korun.

Hejtmanka Pokorná Jermanová: Potravinové bance poskytneme 550 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

„Tuto částku formou neinvestiční dotace potravinové bance rádi poskytneme, neboť je to pomoc pro dobrou věc. Spolek pomáhá svojí prací lidem bez domova, dětem bez rodičů, osamělým matkám s dětmi, seniorům a osobám v azylových domech,“ komentovala dnešní rozhodnutí Rady kraje hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011). Částku, aby byla poskytnuta, musí ještě schválit zastupitelé na svém jednání 27. ledna.

S žádostí o poskytnutí finanční pomoci formou neinvestiční dotace se na Středočeský kraj obrátila předsedkyně potravinové banky. Vedení kraje informuje, že tato nezisková organizace sice pracuje nízkonákladově, nicméně není schopna pokrýt zejména výdaje na provoz. „Provozní dotace dostáváme z prostředků Ministerstva zemědělství vždy do konce května, ale nepokrývají celoroční náklady na provoz,“ píše doslova předsedkyně spolku a dodává, že nikdo ze spolku nemá ve firmě Potravinová banka Praha a Středočeský kraj, z. s. žádný podíl. Poskytnutá částka Středočeským krajem bude využita na provoz, úhradu energií, nájem skladů, pohonné hmoty, opravu a údržbu, mzdy a odvody.

V loňském roce Potravinová banka Praha a Středočeský kraj, z. s., přerozdělila více než 2 500 tun potravin, které by se jinak staly odpadem. Potraviny totiž zajišťuje od výrobců a potravinových řetězců, které je kvůli špatnému či poškozenému obalu anebo končící době expirace nemohou pustit do prodeje. Žadatelů o dar potravin podle pracovníků banky stále přibývá a obhospodařují již tři sklady. K dispozici mají 6 skladníků, 4 řidiče a 2 administrativní síly.

Koncem loňského roku měla Potravinová banka Praha a Středočeský kraj už 156 odběratelských organizací a cca 250 jednotlivců, což představuje dohromady cca 23 000 klientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…