Hejtmanka Stráská: Osmnáctý ročník novoročního setkání představitelů kraje se starosty

29.01.2020 7:33

Seznámit starosty s činností kraje v oblastech dotačních programů, zdravotnictví, školství, kultury, cestovního ruchu, hospodaření nebo dopravní obslužnosti. To je hlavní cíl jejich pravidelných novoročních setkávání s vedením kraje v čele s hejtmankou Ivanou Stráskou.

Hejtmanka Stráská: Osmnáctý ročník novoročního setkání představitelů kraje se starosty
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Letos odstartovalo již tradičně v Metropolu v krajském městě, kde se jej v úterý 28. ledna zúčastnili starostové a starostky z Českobudějovicka a Českokrumlovska. Setkávání budou pokračovat až do 12. února a vedení kraje během nich projedná uvedená témata s představiteli jihočeských obcí ve všech okresech.

„Na tato setkání se vždy velice těším a těšívala jsem se i jako starostka. Je to jedinečná možnost vyměnit si vzájemně své zkušenosti, propojit se mezi sebou a prohloubit spolupráci s krajem,“ uvedla hejtmanka Ivana Stráská a během úvodního slova ocenila práci všech, kteří se do náročné veřejné funkce pustili. „Vždy jsem, už jako starostka, tato setkávání uznávala a doufám, že budou stejně přínosná i pro vás,“ dodala hejtmanka.

Hlavní smysl těchto pravidelných každoročních setkání tkví ve vzájemné výměně zkušeností i podle ředitele krajského úřadu Milana Kučery. „Komunikace mezi představiteli obcí a kraje je důležitá nejen kvůli užitečným informacím o připravovaných akcích, ale hlavně kvůli možnosti konzultací a diskusí o aktuálních problémech, které lidi na obcích nejvíce pálí,“ vysvětlil ředitel Kučera s tím, že starostky a starostové zde mají možnost obracet se na uvolněné radní s požadavky, dotazy a náměty, se kterými se jim krajský úřad bude snažit pomoci.

Na tomto, již 18. setkání se mimo jiné řešila také problematika nového stavebního zákona, nakládání s odpady, ochrany životního prostředí nebo hrozby sucha. Hejtmanka Stráská zmínila i problém nedostatku praktických a dětských lékařů, se kterým se obce musejí potýkat. Vedení kraje pak seznámilo starosty s výsledky hospodaření kraje, připravovanými investicemi a poslechlo si zkušenosti starostů s dotačními programy, nepromyšlenými developerskými projekty či nadměrnou hlukovou zátěží.

Rozpis následujících setkání:

29. ledna – Soběslav
v Malém sále Kulturního domu města Soběslavi, Jirsíkova 34, Soběslav
(starostové z okresu TÁ)

4. února - Jindřichův Hradec
ve velkém sále Kulturního domu Střelnice, Masarykovo nám. 107, Jindřichův Hradec
(starostové z okresu JH)

5. února - Písek
ve Velkém sále Kulturního domu v Písku, nábřeží 1. máje, č. 1605
(starostové z okresu PÍ)

11. února - Prachatice
v sále Národního domu, Velké náměstí č. 10, Prachatice
(starostové z okresu PT)

12. února - Blatná
ve velkém sále Sokolovny, Kalinovo nám. 580, Blatná
(starostové z okresu ST)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…