Hejtmanka Vildumetzová: Karlovarský kraj otevře vlastní jesle

12.08.2018 8:36

Karlovarský kraj vyjde vstříc rodičům, kteří z pracovních či jiných důvodů nemohou být se svými malými dětmi doma.

Hejtmanka Vildumetzová: Karlovarský kraj otevře vlastní jesle
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

V prostorách Krajského dětského domova pro děti do 3 let v Karlových Varech otevře od října letošního roku jesle. Změnu zřizovací listiny však ještě musí schválit krajské zastupitelstvo na svém zářijovém zasedání.

„V současné době nemáme kojenecký ústav naplněn, protože většina dětí jde do přechodné pěstounské péče. Věřím, že jesle budou využívat nejen občané z Karlových Varů, ale popřípadě i z okolních měst a obcí. Pokud bychom viděli, že je o ně zájem, mohli bychom přemýšlet i o tom, že by se tam tříd otevřelo více," uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová po pondělním jednání Rady Karlovarského kraje.

Kapacita dětského domova, který sídlí nedaleko hotelu Imperial, je v současné době 50 dětí a obsazen je ani ne z jedné třetiny. Karlovarský kraj chce zřídit prozatím jednu třídu jeslí o maximální kapacitě 12 dětí, přičemž péči o ně zajistí stávající zdravotnický personál. V dětském domově se však musí ještě před samotným otevřením jeslí udělat drobné stavební úpravy.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.