Hejtmanka Vildumetzová: Karlovarský kraj se jako jediný z regionů zapojí do veřejné služby

02.08.2017 7:32

Pro práce v areálu krajského úřadu začne kraj využívat pracovníky veřejné služby. Tu zajišťují lidé, kteří jsou déle než půl roku bez práce a pobírají dávky v nouzi. Od září tak bude na úřadě v Karlových Varech pomáhat osm nezaměstnaných.

Hejtmanka Vildumetzová: Karlovarský kraj se jako jediný z regionů zapojí do veřejné služby
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

„Karlovarský kraj se jako jediný z regionů zapojí do veřejné služby. Úřad práce ČR ji organizuje pro lidi, kteří jsou déle než šest měsíců evidovaní jako uchazeči o zaměstnání. Dříve tyto síly z úřadu práce využívala především města a obce, teď se zapojí i náš kraj. Pracovníci, kteří v září nastoupí, se budou starat o údržbu celého areálu. Budou například provádět úklid parkovišť a dětských hřišť, hrabání listí či odhazování sněhu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Veřejná služba byla v Česku v minulosti zrušena, znovu zavedena byla v únoru letošního roku. Dlouhodobě nezaměstnaní mohou pro obce a města podle své kvalifikace také pomáhat na úřadech i s administrativou, provádět opravy ve školách či rozvážet seniorům jídlo. Aby mohli pobírat životní minimum, které činí 3 410 korun, musí měsíčně v rámci veřejné služby odpracovat nejméně 20 hodin. Naopak, pokud se do ní nezapojí, riskují snížení dávky na 2 200 korun existenčního minima.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…