Hejtmanka Vildumetzová: Karlovarský kraj získal pořadatelství Olympiády dětí a mládeže 2020

12.12.2017 6:34

?Olympiáda dětí a mládeže (ODM) už zná pořadatelstký region zimních her v roce 2020. Stal se jím Karlovarský kraj. Rozhodl o tom v uplynulém týdnu Výkonný výbor Českého olympijského výboru (ČOV).

Hejtmanka Vildumetzová: Karlovarský kraj získal pořadatelství Olympiády dětí a mládeže 2020
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Podobnou událost bude Karlovarský kraj pořádat poprvé. „Společně s Prahou to bylo jediné místo, kde se ještě Olympiáda dětí a mládeže nekonala. Za tři roky tam zažijí všichni sportovci i vedoucí výprav olympijskou atmosféru v premiéře. Na to se moc těším,“ uvedl místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman.

Rozhodnutí ČOV přivítala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová: „Pro Karlovarský kraj je získání pořadatelství zimní olympiády dětí a mládeže v roce 2020 skvělou zprávou. Hostit tak prestižní sportovní událost nám bude ctí a uděláme všechno pro to, aby se mladým sportovcům, trenérům a dalším členům výprav u nás líbilo a olympionici podávali co nejlepší výkony. Do doby konání olympiády připravíme ve spolupráci se starosty, zástupci sportovních areálů a s realizačním týmem akce potřebné podmínky a zázemí pro všechny účastníky. Věřím, že to bude obrovská motivace i pro sportovce z našeho kraje, pro které by se nominace na olympiádu měla stát vrcholem jejich tréninkového úsilí.“

Z Karlovarského kraje pochází například běžkyně na lyžích Petra Nováková, která jako rodačka z Karlových Varů reprezentovala svůj kraj na ODM i pod pěti kruhy v Soči. Krasobruslař Matyáš Bělohradský, účastník zimní ODM v roce 2016, je z pořadatelství rodného kraje nadšený. „Díky Olympiádě dětí a mládeže jsem vlastně zjistil, že mě krasobruslení vážně baví. Chtěl bych skočit čtverné skoky a dostat se na olympiádu v roce 2022,“ řekl držitel zlata ze soutěže jednotlivců.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň, která sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Olympiády se odehrávají ve dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády proběhl v roce 2003.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.