Hejtmanka Vildumetzová: Necháme prověřit technický stav Císařských lázní

22.10.2017 7:39

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila uvolnění finančních prostředků na odborné posouzení aktuálního stavebně technického stavu Císařských lázní. Národní kulturní památka z konce 19. století i přes investice do opravy střechy stále chátrá. Vypracování dokumentu by mělo stát zhruba 200 tisíc korun.

Hejtmanka Vildumetzová: Necháme prověřit technický stav Císařských lázní
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

I přes několik let probíhající obnovu střešního pláště z Programu záchrany architektonického dědictví dochází ke zhoršování celkového stavebně technického stavu budovy a některých uměleckořemeslných prvků.

„Je dobré, abychom věděli, jestli je tam nějaký problém. Můžeme na něj pak bezprostředně reagovat v rámci celkové rekonstrukce objektu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Mezi vedením kraje, který je vlastníkem památky, a městem Karlovy Vary probíhá diskuse o dalším postupu v obnově Císařských lázní a o nalezení nejvhodnějšího využití objektu.

V minulém týdnu se hejtmanka Jana Vildumetzová dokonce sešla s památkáři, aby spolu prodiskutovali možnost vytvoření koncertního sálu pro symfonický orchestr. Tento záměr u nich ale narazil, protože by dle jejich slov došlo k narušení obvodového zdiva. Památkáři upřednostňují, aby budova i v budoucnu sloužila alespoň zčásti původním lázeňským účelům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…