Hejtmanka Vildumetzová: Nechápu, že při přípravě cyklostezky nikdo nepočítal s opravou lávky

10.09.2017 19:01

Kraj by chtěl od obce Odrava převzít chátrající železobetonovou lávku přes Ohři v Mostově, která je dlouhodobě uzavřená pro pěší i pro cyklisty. Lávku by poté nechal zrekonstruovat, aby ji lidé mohli opět začít využívat. Záměr na svém jednání odsouhlasili krajští zastupitelé.

Hejtmanka Vildumetzová: Nechápu, že při přípravě cyklostezky nikdo nepočítal s opravou lávky
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Zastupitelstvo obce Odrava záměr převedení lávky z majetku obce schválilo už v závěru srpna. „Při své návštěvě Odravy jsem se s paní starostkou byla přímo v místě podívat, vede tudy velmi oblíbená a vytížená páteřní Cyklostezka Ohře z Mostova, která náhle u uzavřené lávky končí, a cyklisté, mnohdy rodiny s malými dětmi, musí kus cesty objet po frekventované silnici, než se zase napojí na cyklostezku. Nechápu, že při přípravě projektu Cyklostezky Ohře někdo nepočítal s opravou lávky, kudy pohodlně mohli cyklisté projíždět. Vzhledem k tomu, že Odrava patří k menším obcím a na opravu nemá dostatek prostředků, kraj převezme lávku do svého vlastnictví a bude řešit její přestavbu,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Kraj nyní nechává zpracovat posudek na opravu lávky včetně rozpočtu na tuto stavební akci. „Jsou dvě možnosti, buď posudek ukáže, že by bylo vhodnější a úspornější opravit stávající konstrukci, nebo vyjde hospodárněji výstavba lávky nové. Máme na paměti nejen ekonomiku stavby, ale také budoucí životnost lávky a naším cílem je především to, aby po ní cyklisté mohli začít jezdit co nejdříve,“ uzavřela hejtmanka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.