Hejtmanka Vildumetzová: V první vlně kotlíkových dotací rozdělíme 8,3 milionu

29.04.2017 14:57

Kraj začne znovu nabízet majitelům rodinných domků dotace na výměnu starších neekologických kotlů. V pořadí už 2. výzvu v rámci první vlny kotlíkových dotací kraj vyhlašuje právě dnes, 28. dubna 2017.

Hejtmanka Vildumetzová: V první vlně kotlíkových dotací rozdělíme 8,3 milionu
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

„Náš kraj se řadí k regionům s lepším životním prostředím, přesto ale některé jeho oblasti zatěžují emise z lokálních zdrojů vytápění. Proto jsme rádi, že se nám podařilo získat další finance od Ministerstva životního prostředí ČR a v první vlně můžeme rozdělit další prostředky až do výše 8, 3 milionu korun. Částka by měla stačit na výměnu přibližně 65 kotlů. Věřím, že naši občané příležitost využijí a my se budeme snažit jim předat veškeré informace, které potřebují k úspěšnému podání žádosti,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Příjem žádostí kraj zahájí 5. června od 7:00 hodin ráno v budově A krajského úřadu. „Podávání žádostí bude zachováno tak, jak to bylo v případě první výzvy, tedy je nutné, aby lidé přišli žádost podat fyzicky. Každý zájemce může přinést maximálně dvě žádosti. První den k tomu vyčleníme prostory v přízemí úřadu, aby čekání bylo co nejméně zatěžující. Další dny bude možno podat žádost na podatelně. Formulář žádosti včetně všech dokumentů zveřejníme spolu s výzvou na internetových stránkách Karlovarského kraje,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Dalibor Blažek.

Nový zdroj tepla musí splňovat tzv. ekodesign

Kraj také uspořádá tři informační semináře, na které zve všechny zájemce o získání kotlíkových dotací. „Semináře se budou konat 3. května na Krajském úřadě Karlovarského kraje v Karlových Varech Dvorech od 16 hodin, dále 10. května na Městském úřadě v Sokolově od 15:30 hodin a 17. května na Městském úřadě v Chebu, také od 15:30,“ dodala Jana Vildumetzová. Úředníci z oddělení grantových schémat krajského úřadu budou připraveni zodpovědět všechny dotazy přítomných, k dispozici budou ale i mimo tyto semináře, aby žadatelům se vším poradili a usnadnili jim tím přípravu žádostí.

Žadatel o kotlíkovou dotaci v 2. výzvě první vlny musí být vlastníkem či spoluvlastníkem rodinného domu nebo vlastníkem či spoluvlastníkem bytové jednotky v rodinném domě na území Karlovarského kraje. Tento dům či byt musí být vytápěn kotlem na pevná paliva s ručním přikládáním. Staré kotle bude možné vyměnit za moderní nízkoemisní kotle výhradně na biomasu a za tepelná čerpadla. Podmínkou úspěšné žádosti je, že nový zdroj tepla musí splňovat tzv. ekodesign, což je soubor požadavků, které pro jednotlivé druhy podporovaných zdrojů vytápění definovala v nařízeních Evropská komise a norma ČSN. Vodítkem pro žadatele při výběru nového kotle může být doporučený seznam podporovaných výrobků, který je k dispozici na stránkách Státního fondu životního prostředí.

Kontakty na pracovníky krajského úřadu, kteří mají na starosti kotlíkové dotace:
Kamila Caháková, tel: 354 222 424, email: kamila.cahakova@kr-karlovarsky.cz
Lucie Krajňáková, tel: 354 222 487, email: lucie.krajnakova@kr-karlovarsky.cz
Jitka Lapešová, tel: 354 222 414, e-mail: jitka.lapesova@kr-karlovarsky.cz
Michal Mottl, tel: 354 222 263, e-mail: michal.mottl@kr-karlovarsky.cz
Petra Našová, tel.: 354 222 268, e-mail: petra.nasova@kr-karlovarsky.cz
Jaroslava Slavíková, tel: 354 222 132, e-mail: jaroslava.slavikova@kr-karlovarsky.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.