Heller (KDU-ČSL): Jak Babiš neumí počítat

23.09.2014 10:50

Včera v Událostech na ČT1 a ČT24 od 19:00 ministr financí Babiš řekl: "Původní rozpočet měl deficit 120 miliard. My říkáme 100 miliard. Takže pokud umím počítat, tak je to snížení o dvacet procent,"

Heller (KDU-ČSL): Jak Babiš neumí počítat
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

Pokud bychom však deficit snižovali o opravdových 20 procent, nedostali bychom se k číslu 100 miliard, ale 96 miliard. Snížení na 100 miliard se rovná snížení o cca 16,67 procenta.

Je smutné, že zrovna ministr financí nezvládá elementární počty sedmé třídy na základní škole. Pokud někomu takovému občas „utečou“ více než tři procenta, je to zarážející a v HDP to může znamenat pěkný balík peněz.

Pan Babiš však nemusí být smutný. Vše se dá dohnat. Rád panu Babišovi nějakou hodinu doučovaní počtů zdarma pro dobro naší republiky poskytnu. Byla by totiž škoda, aby ministra financí strčil do kapsy v počtech průměrný žák sedmé třídy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Šimon Heller

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

17:17 Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k soudu s učitelkou z Prahy 6 Martinou Bednářovou