Heller (KDU-ČSL): Ze soudruha Zimoly by měli v 50. letech radost

28.04.2014 12:24

Jsem rád, že se pan hejtman Zimola konečně (i když jako tradičně populisticky) vyjádřil ke vzniklému Vytiskovo JZD, které spolu se svými komunistickými soudruhy z vedení Jihočeského kraje upekli. Škoda, že se nevyjádřil mimo jiné k úzké spolupráci (pouze ve věci kolchozu?) s kmotrem Pavlem Dlouhým z Hluboké nebo bývalým rezidentem StB Václavem Kučerou.

Heller (KDU-ČSL): Ze soudruha Zimoly by měli v 50. letech radost
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

Pan hejtman ve svém textu, který je dostupný zde, obhajuje vzniklé Vytiskovo JZD jako výborný nápad a zlepšovák k hospodaření. Škoda že nevysvětlil, proč potřeboval hlasy TOP 09 (Pouzar a Petrášek hlasovali pro, Bezecný nebyl přítomný) a čím byli tito pánové motivováni. Škoda že nevysvětlil, proč písečtí sociální demokraté ba dokonce i písečtí komunisté byli proti této lumpárně. Škoda že nevysvětlil, jak moc úzce spolupracuje s kmotrem Pavlem Dlouhým z Hluboké (Vytiska spolupráci ohledně JZD přiznal). Škoda že nevysvětlil, proč komunistický radní pro školství Vytiska tvrdí, že ekonomická studie není, když sám Zimola tvrdí, že je.

Princip je jednoduchý. Školám kraj sebere pozemky, a co se stane se ziskem z těchto pozemků, si předpokládám, každý domyslí. Místo důsledné kontroly, aby školy hospodařily odpovědně, je tak řešením jakási novodobá kolektivizace v podobě Vytiskova JZD.

Pan Zimola zjevně nechápe, že pozemky při zemědělských, lesnických a rybářských školách nemají primárně sloužit ke generování zisku, ale studentům k přípravě na jejich práci. Páně Zimolovi a jeho kamarádům jde však zjevně pouze o jejich zisk. Pokud by bylo pravdou, co Zimola tvrdí (tzn. že hospodaření bylo dlouhodobě špatné), proč se kraj nepokusil o nějakou nápravu? Odvolání odpovědných osob a podobně? Nebo si opravdu někdo myslí, že jediné možné řešení je školám pozemky sebrat, v případě polesí Hůrka si dovolím říct ukradnout (polesí Hůrka pozemky dostalo darem od města Písku). Proti byli školy, odborné komise i občané. Bohužel to nestačilo.

Zimola mluví o pozemcích Jihočeského kraje jako o ideálním velkostatku, komunistický radní pro školství Vytiska zase jako o penězovodu (rozhovor s Vytiskou dostupný zde). To mluví za vše. Bohužel dosavadní jednání hejtmana Zimoly ukazuje, že uzavřený sňatek s komunisty v Jihočeském kraji mu svědčí. Co se nepodařilo ukořistit v divokých devadesátých letech, dokonávají hejtmanovi podobní nyní. Karavana jede bohužel dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Šimon Heller

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině