Hemer (Soukromníci): Pane ministře, čí zájmy hájíte, koho necháváte vydělávat a proč tak činíte?

01.03.2021 10:21

Otevřený dopis vicepremiérovi Karlu Havlíčkovi

Hemer (Soukromníci): Pane ministře, čí zájmy hájíte, koho necháváte vydělávat a proč tak činíte?
Foto: Archiv AH
Popisek: Aleš Hemer

Pane ministře,

žádám Vás v návaznosti na vyhlášený nouzový stav a nemožnost cestovat o informaci, jak bude stát občanům, kteří již mají zakoupenou dálniční známku, kompenzovat období, po které nemohou na základě vyhlášeného opatření vlády dálniční známku užívat. Prodlouží se těmto občanům platnost dálniční známky, či bude kompenzace poskytnuta ve formě finančního plnění. Předpokládám, že si nutnost kompenzace plně uvědomujete. Kdyby se stát k tomuto nepostavil vstřícně, jednalo by se o bezdůvodné obohacení státu na úkor občanů.

Anketa

Stydíte se před zahraničím, jak Česko zvládá covid-19?

28%
72%
hlasovalo: 15061 lidí

Dále Vás žádám jako vicepremiéra vlády o informaci, z jakého důvodu jste při vyhlašování nových opatření neregulovali i průmysl, kde se nákaza prokazatelně šíří velmi rychle. Vydali jste pouze doporučení k dobrovolnému testování, byť jste dopředu věděli, že celá řada majitelů velkých podniků toto testování odmítá. Takto lze důvodně předpokládat, že po třech týdnech nebude situace výrazně lepší. Upřednostnili jste tedy finanční zájem před lidskými životy? Nebo je to tak, že nemáme v ČR dostatek testovacích sad, tj. kdyby bylo povinné testování, tak by nebylo čím testovat? V tom případě se ptám, kdo za to nese odpovědnost?

A v neposlední řadě Vás žádám o informaci, jak se jako ministr a vicepremiér vlády zasadíte o to, aby se při nákupech konečně začaly upřednostňovat tuzemské firmy, které se zabývají výrobou ochranných pomůcek, testů atd. Nejen že by stát v mnohých případech výrazně ušetřil, ale podpořil by i domácí ekonomiku. To se nyní očividně neděje a občané se ptají, proč? Čí zájmy hájíte, koho necháváte vydělávat a proč tak činíte?

Předem Vám děkuji za odpověď.

S pozdravem

Mgr. Aleš Hemer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině