Herman (KSČM): Vystrčení zadku na armádu USA není trestným činem

26.10.2016 8:32

Dne 20. října 2016 se konal druhý soudní proces s Martinem Zapletalem, který byl původně vyškovským soudem potrestán trestním příkazem k desetiměsíční podmínce.

Herman (KSČM): Vystrčení zadku na armádu USA není trestným činem
Foto: Facebook
Popisek: Pavel Herman

Martin Zapletal s podmínkou nesouhlasil, a proto se konal další soudní proces, ve kterém soudkyně rozhodla, že případ bude postoupen na Městském úřadu ve Vyškově jako přestupek.

Zapletal na soudě prohlásil, že americká armáda je největším agresorem na světě, a proto z tohoto důvodu zvolil tento postoj jako gesto nenásilného odporu. Navíc dodal, že se takové gesto ve formě odhalených hýždí v anglosaských zemích v armádě používá jako vyjádření pohrdání.

Do soudní síně přišli Zapletala podpořit občanští aktivisté, bývalý vojáci a kolegové v uniformách včetně faráře z pravoslavné církve. Rozsudek uvítali, protože soudkyně tento případ přehodnotila na přestupek, kde hrozí pokuta do pěti tisíc korun.

Kdyby se měl tento přestupek stát trestným činem, tak by se muselo začít se zatýkáním účastníků na Gay Pride, protože v minulém a letošním roce byly zaznamenány případy holých zadků a v některých případech navíc spojených s bičováním. 

Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

  • BPP
  • "Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…