Herman: Mládež KSČM probírala otázku uprchlíků i grafiku

10.06.2015 4:28

Ve dnech 5. - 7. června proběhlo celostátní setkání mládeže KSČM organizované Komisí mládeže ÚV KSČM. Ve středisku Štoky vedle zábavy rovněž probíhaly přednášky a besedy se zajímavými hosty.

Herman: Mládež KSČM probírala otázku uprchlíků i grafiku
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Setkání bylo letos vybráno s ohledem k památce Petra Vejvody, který byl zavražděn psychicky nemocnou ženou při obraně spolužaček před Školou ve Žďáru nad Sázavou.

Vystoupili zde europoslanci za KSČM Miloslav Ransdorf a Kateřina Konečná. Setkání se zúčasnili poslanci za KSČM Vojtěch Filip, Pavel Kováčík, Jiří Dolejš, Josef Zahradníček, Marie Pěnčíková, Jan Klán, Květa Matušovská nebo zastupitelé Ján Lahvička a Jaromír Růžička.

V debatách se diskutovalo o otázce uprchlíků v Evropě, transatlantické smlouvy TTIP a otázkách minulosti strany. Přítomní mladí zastupitelé diskutovali ohledně efektivity kampaní v komunálních volbách jako jsou facebookové stránky, používání jednoduché (červeno – bílé) grafiky a využívání společenských akcí.

Diskutovalo se také ohledně politického chování: Kdy není například vhodné pouštět se do konfliktů (na kandidátní listině), protože se tím akorát srážejí preference politické straně. Rovněž se probíraly programové dokumenty k plánovanému sjezdu jako například zřizování veřejných podniků či práva na první zaměstnání, které by tyto podniky mohly poskytovat.

Celkově se na akci sešlo kolem 80 mladých komunistů z celé republiky. Na závěr přijali účastníci setkání prohlášení, ve kterém mladí komunisté vyzývají ostatní mládežnické levicové demokratické organizace ke spolupráci.

Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

  • BPP
  • "Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie