Herman (SPO): Některé agentury a neziskovky pomáhají legalizovat imigraci

13.10.2017 20:09

Pod záštitou think tanku Institut 2080, konaného v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR na téma nových bezpečnostních hrozeb a islamizace Evropy, zazněla kritika neziskovek a pracovních agentur.

Herman (SPO): Některé agentury a neziskovky pomáhají legalizovat imigraci
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Například v Polsku, které se migraci cíleně brání a odmítá migranty přijímat, se objevuje nový trend: Zahraniční neziskové organizace zakládají fiktivní firmy a s pomocí pracovních agentur vozí do země imigranty na pracovní víza. Jakmile se imigranti dostanou do země, tak už je nikdo ven nedostane.

Otázkou tedy zůstává, kolik fiktivních pracovních agentur bude dovážet migranty? Kolik nepřizpůsobivých imigrantů z kulturně neslučitelných civilizací se bude vydávat třeba za Kazachstánce.

Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

  • BPP
  • "Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • mimo zastupitelskou funkci

Zatímco na nebezpečí dovozu ekonomických imigrantů z Afriky nebo jejich přerozdělování v rámci Evropské unie reagujeme opatrně a odmítáme jejich jakékoliv přerozdělování, tak je zapotřebí být nyní opatrný i v otázce dovozu migrantů na pracovní víza. Zde totiž zatím nejsou vybudovány obranné reflexy a stát není na tento způsob dovozu imigrantů připraven.

Základním problémem tedy je, že tuhle skutečnost některé neziskové organizace a pracovní agentury moc dobře vědí. Z Polského varování bychom si měli vzít příklad, protože dochází k novému trendu, jak udělat z nelegální migrace – legální migraci. Je tedy zapotřebí, abychom byli na tuto situaci připraveni.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.