Herman (SPO): První máj ve Vyškově probíhal s podporou prezidenta Zemana

02.05.2017 9:38

Na Prvního máje 2017 jsem navštívil příznivce ČSSD a KSČM ve Vyškově. Zatímco komunisté podpořili petici na volbu prezidenta Miloše Zemana, tak členové ČSSD mne vykázali z vyškovského náměstí.

Herman (SPO): První máj ve Vyškově probíhal s podporou prezidenta Zemana
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Své dojmy jsem popsal na facebooku následovně:

Na Prvního máje jsem navštívil příznivce ČSSD a KSČM ve Vyškově. Pokusil jsem se z recese přemluvit Bohuslava Sobotku (ČSSD), aby mi podepsal petici na kandidaturu prezidenta Miloše Zemana. Sobotka petici nepodepsal. Slušně mě tedy „oranžgutani“ vykázali z náměstí, a to z důvodu, že považují Miloše Zemana za pravicového kandidáta.

Navštívil jsem akci KSČM, kde komunistům nevadila petice na podporu Miloše Zemana. Zasmál jsem se pouze ubohému pokusu Filipa Zachariáše (KSČM) vyhodit mě z této akce. Přistoupil jako kohout na smetišti, takže jsem se mu vysmál a řekl: "Pokud ti nevadí petice pro Miloše Zemana, tak já tady budu a ty s tím nic neuděláš."

Pokud se jedná o Bohuslava Sobotku, tak petici odmítl podepsat s důvodem, že ČSSD někdy v budoucnu zřejmě plánuje navrhnout svého vlastního kandidáta. Zatímco u senátora Bárka (ČSSD) byla důvodem nepodepsání údajná absence občanského průkazu, tak jiní výrazní členové se této petici „vyhýbali jako čert kříže.“

Za krátkou dobu nás začali z areálu vykazovat dva muži z důvodu, že zde nemáme registrovaný petiční stolek a také z důvodu, že Miloš Zeman je údajným pravicovým kandidátem. Když jsme tedy schovali své petice, tak jsme se začali jednoho z nich vyptávat, který zákon nám zakazuje sbírat na veřejnosti petice na podporu pana prezidenta. Jeden z mužů, který se představil za sociální demokracii nám k tomu řekl:

„Prosím vás tohle je naše akce. My na tuto akci máme zábor a pořádáme tuto akci my. Vám by se také nelíbilo, kdybyste pořádali mítink pro pana Zemana a někdo tam přišel a začal sbírat podpisy pro pana Horáčka. Pan prezident je nepřítelem sociální demokracie a my si ho prostě tady nepřejeme. Dělá všechno proto, aby zničil sociální demokracii a spojuje se s Babišem.“

Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

  • BPP
  • "Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • mimo zastupitelskou funkci

Komunisté naopak uvítali petici na podporu pana prezidenta Miloše Zemana. Když jsem navštívil prvomájovou akci KSČM, tak mne začala jako bývalého člena strany vykazovat z veřejného parku tajemnice, kterou jsem ignoroval a po nějakou dobu seděl na svém místě.

Po chvíli se tajemnice zvedla a přivedla předsedu OV KSČM, který se mne jako bývalého člena strany vyptával, jestli mi nepřipadá hloupé navštěvovat jejich akce. Z toho důvodu jsem předsedovi OV KSČM řekl: „Dobrý den, já jsem ze Spolku českých novinářů a chtěl bych se Vás zeptat, zda máte problém s tím, aby v tomto areálu docházelo ke sbírání podpisů na podporu kandidatury Miloše Zemana.“

Předseda OV KSČM tedy zčervenal a řekl: „Se Zemanem nemám problém, ale s tvojí přítomností ano.“ Nezbývalo mi nic jiného, než se začít tomuto mladému ambicióznímu předsedovi smát se slovy: „Tak pokud ti nevadí petice pro Miloše Zemana, tak já tady budu a ty s tím nic neuděláš.“ Takže jsem nakonec v těchto prostorech začal sbírat podpisy na podporu Zemana jako kandidáta na prezidenta republiky v roce 2018. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…