Hlavenka (Zelení): Ministr Mládek rozhodně nehájil zájmy českých firem

07.02.2017 18:53

Vyjádření Jiřího Hlavenky, člena odborného týmu Zelených pro stínování vlády, k úsilí ministra Mládka prosazovat v Bruselu dražší roaming.

Hlavenka (Zelení): Ministr Mládek rozhodně nehájil zájmy českých firem
Foto: zeleni.cz
Popisek: Jiří Hlavenka, Strana zelených

Pokud by ministr Mládek vystupoval ve prospěch České republiky, tedy českých firem, občanů i státu, nikdy by nemohl takovýto postoj zastávat. Síťové služby finančně zatěžují občany i podnikatele a je v zájmu státu, aby byly co nejdostupnější: sníží to životní náklady občanů i provozní náklady firem, které tak mohou být konkurenceschopnější,” hodnotí to Jiří Hlavenka, člen zeleného týmu odborníků pro stínování vlády.

“Všeobecná dostupnost mobilních dat by pomohla k tolik potřebným strukturálním změnám ekonomiky; možnost získávat informace odkudkoli bez limitace a ve vysoké kvalitě je jedním z důležitých fundamentů toho, co se někdy nazývá Průmyslem 4.0,” dodal s tím, že mobilní služby u nás patří k nejdražším v Evropě, což nemá žádné opodstatnění v nákladovosti těchto služeb, neboť ty jsou všude zhruba stejné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu