Hnutí ANO Praha 11: Věříme, že nebude vypovězena koaliční smlouva

27.03.2016 22:00

Prohlášení hnutí ANO k zastupitelstvu Prahy 11:

Hnutí ANO Praha 11: Věříme, že nebude vypovězena koaliční smlouva
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Klub zastupitelů hnutí ANO podpořil ve čtvrtek 17. března odvolání Ladislava Kose z pozice radního a místostarosty MČ Praha 11. K tomuto krajnímu řešení se jeho členové rozhodli po velmi dlouhém a pečlivém zvažování a to na základě mnoha konkrétních důvodů a jasných pochybení bývalého radního z Hnutí Pro Prahu 11 Ladislava Kose. Přesto věříme, že po tomto nezbytném kroku nebude vypovězena koaliční smlouva, naopak bude vnímán jako možnost pro novou spolupráci a to na stejném koaličním půdorysu.

Zástupci hnutí ANO svému koaličnímu partnerovi Hnutí pro Prahu 11 dlouhodobě vytýkali mnoho problémů. Za rok a půl fungování koalice se jich objevilo tolik, že byly důvodem vytvoření memoranda čítajícího sedm stran, které popisovaly zásadní prohřešky proti koaliční smlouvě, dobrým mravům a nekompetentnosti některých členů koalice.

Toto memorandum bylo předáno všem koaličním zastupitelům začátkem ledna 2016. Bohužel koaliční partner HPP 11 na memorandum nijak nereagoval. Klub zastupitelů hnutí ANO byl tak po třech měsících marného čekání nucen reagovat a podpořit odvolání Ladislava Kose z rady MČ Prahy 11.

Místostarosta Kos byl podle našeho názoru jedním z hlavních důvodů většiny problémů trápících radnici Prahy 11. Jeho vinou současná rada města obdržela trestní oznámení za parkoviště Gregorova, významně se podílí na rozvratu a likvidaci společnosti Jihoměstská majetková, a.s., a na jeho vrub jdou i problémy s úklidem veřejného prostoru Jižního města. Jako místostarosta pro finance selhával v minulých letech i v získávání dotací z Magistrátu HMP. Vyrovnaný rozpočet tak udržuje jen na základě rozprodeje nemovitého majetku městské části, což dlouhodobě kritizujeme.

Hnutí ANO tímto hlasováním nevypovídá koaliční smlouvu a logicky tak nevyjednává a o možné nové koalici s opozičními stranami. Naopak věříme, že díky tomuto kroku bude koalice akceschopnější a prospěšnější pro své občany.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.