Hnutí ANO doporučilo svého kandidáta na nového předsedu Asociace krajů

23.11.2016 18:16

Předsednictvo hnutí ANO podpořilo na večerním zasedání návrh svých nově zvolených hejtmanů na kandidáta pro volbu předsedy Asociace krajů České republiky. O post šéfa hejtmanů se tak za hnutí ANO bude ucházet čerstvě zvolená hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Hnutí ANO doporučilo svého kandidáta na nového předsedu Asociace krajů
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Jana Vildumetzová je podle mě skvělou kandidátkou. Bývala místopředsedkyní Svazu měst a obcí, má velké zkušenosti z komunální politiky a doteď navíc byla náměstkyní na ministerstvu vnitra a to právě pro oblast veřejné správy. To jednoznačně svědčí o tom, že celou tu problematiku zná velmi dobře,“ řekl po hlasování první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek.

Předsednictvo tak jen potvrdilo jméno, které si na nedávné schůzce sami vybrali a odsouhlasili nově zvolení hejtmani a to i za účasti pražské primátorky Adriany Krnáčové.

„Vyhráli jsme krajské volby, i s pražskou primátorkou máme šest hejtmanů z celkových čtrnácti, tedy nejvíc ze všech zastoupených stran, je tedy jasné, že budeme chtít mít včele svého kandidáta,“ dodal ještě Faltýnek, který zároveň potvrdil, že hnutí preferuje, aby předseda Asociace byl ve své funkci celé dva roky funkčního období, jak bylo zvykem i v předchozích letech.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice