Hnutí ANO má nové vedení

01.03.2015 21:00

Po sobotní volební části III. celostátního sněmu má hnutí ANO nové vedení. Předsedou se stal podle očekávání Andrej Babiš, který získal nominace ze všech 14 krajů. Také volba I. místopředsedy proběhla hladce poté, co se nominací vzdaly tři kandidátky. Post získal předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek, kterého volilo 153 ze 188 kandidátů.

Hnutí ANO má nové vedení
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

V prvním kole volby si delegáti zvolili za řadové místopředsedy primátora Brna Petra Vokřála, místopředsedkyni sněmovny Jaroslavu Jermanovou a předsedkyni pražské organizace ANO Radmilu Kleslovou. Post místopředsedy získal ve třetím kole volby také poslanec Jan Volný.

Hnutí ANO na v sobotu večer nakonec zvolilo jen sedm členů předsednictva poté, co revokovalo své původní rozhodnutí, že členů předsednictva má být osm. Členy předsednictva se stali ministři obrany Martin Stropnický a životního prostředí Richard Brabec, dále pak poslanci Margita Balaštíková a Martin Komárek. V předsednictvu zasednou také předseda pro Pardubický kraj Jan Řehounek, místopředseda jihočeské organizace Radek Hloušek a předseda oblastní organizace v Jihlavě Radek Popelka.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…