Hnutí ANO sestavilo v Benešově menšinovou koalici se sociální demokracií

06.01.2016 20:21

První zastupitelstvo letošního roku přineslo v Benešově zásadní změnu ve vedení města.

Hnutí ANO sestavilo v Benešově menšinovou koalici se sociální demokracií
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Zastupitelé ČSSD a hnutí ANO za podpory komunistů a hlasů TOP09 svrhli koalici sestavenou po předloňských komunálních volbách a obratem sestavili novou koaliční menšinovou vládu. Tu tvoří šest zastupitelů ČSSD a pět zástupců hnutí ANO. Tichou podporu mu přislíbili komunisté a členové TOP09.
Nové uskupení tak má 15 hlasů v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu.

„Od začátku jsme upozorňovali na to, že čtyřčlenná koalice s různými pohledy na problémy našeho města je velmi rizikovým projektem a postupem času se to bohužel potvrdilo. Koalice se potýkala s mnoha vnitřními rozpory a velkou nesourodostí. Poslední kapkou byl konec roku, kdy uvrhli město do rozpočtového provizoria,“ vysvětluje místopředsedkyně hnutí ANO a nová radní města Benešov Jaroslava Jermanová, proč došlo k tak razantnímu kroku.

Nová rada města doznala změn jak v počtu, tak i v obsazení. Zástupci hnutí ANO a ČSSD se dohodli na snížení počtu radních z devíti na sedm. Čtyři posty včetně starosty připadnou sociálním demokratům, zbylé tři připadnou zastupitelům hnutí ANO. Jaroslavu Jermanovou doplní v radě města Jiří Adam, novým místostarostou byl zvolen Ing. Jiří Švadlena.

„Šlo nám hlavně o to, aby občané Benešova nebyli změnou zasaženi, a tak jsme se sestavením nové koalice neváhali. Víme přesně, co město potřebuje a to je v tuto chvíli především schválený rozpočet,“ dodává nový místostarosta z hnutí ANO Jiří Švadlena.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…