Hnutí ANO v Královéhradeckém kraji odstartovalo ostrou část volební kampaně

19.09.2017 14:15

Hnutí ANO v Královéhradeckém kraji odstartovalo ostrou část volební kampaně. Její rozpočet se bude pohybovat kolem 1 milionu korun. Soustředit se bude především na kontakt s voliči. „V rámci naší kampaně budou zapojeni všichni kandidáti a jádro je skutečně v setkávání se s voliči. Máme naplánované desítky kontaktních akcí a nechceme a nebudeme utrácet miliony. Pevně věříme, že lidé nezapomněli na krajské volby, kdy nebyla vyslyšena jejich vůle a vznikla kočkopsí koalice zahrnující 7 subjektů, a že o to větší nyní dostaneme důvěru,“ říká lídryně kandidátky Klára Dostálová.

Hnutí ANO v Královéhradeckém kraji odstartovalo ostrou část volební kampaně
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Na kandidátce jsou zástupci celé řady profesí a životních osudů včetně lékařů, záchranáře, starostů a místostarostů nebo živnostníků. „Jsem rád, že se Klára Dostálová nenechala otrávit loňským hořkým vítězstvím a pokračuje s námi ve snaze o lepší Česko. Je to mimořádně zdatná odbornice na regionální rozvoj a dotace a v její osobě má zdejší kraj výtečného lídra,“ komentoval pozici jedničky na kandidátce  předseda Hnutí ANO Andrej Babiš. Mezi priority Kláry Dostálové v Královéhradeckém kraji je především:

  • Dopravní infrastruktura – zvýšení rozpočtu na dopravu tak, aby se do 10 let dala podfinancovaná infrastruktura do kupy + kontrola stavební režimů 24/7/365
     
  • Zdravotnictví – centralizované nákupy + transparentní hodnocení kvality zdravotní péče
     
  • Veřejná správa – zefektivnění státního aparátu, aby lidé mohli co nejvíce věcí vyřizovat na dálku z domova a stát je neotravoval s věcmi, které si může zařídit sám
     
  • Regionální rozvoj a cestovní ruch – strategické investice (nádrž Rozkoš, Cyklostezka mechu a perníku, rozvoj lyžařských středisek propojením Janských lázní s Pecí pod Sněžkou apod.)
     
  • Pracovní trh – změna systému dávek, protože „pracovat se musí vyplatit“ a systémové řešení nedostatku pracovních sil

Volební program Hnutí ANO se budou kandidáti snažit při kontaktu s voliči vysvětlovat a interpretovat zcela adresně a osobně. „Jde o to, abychom dokázali lidem vysvětlit, co znamenají naše návrhy v praxi, ať už se jedná o přidání 50% na platech učitelů nebo sociálních pracovníků. Nebo například vysvětlit, u kterých potravin chceme snížit DPH na 10% nebo co znamená zrušení superhrubé mzdy pro výplatní pásky,“ vysvětluje komunikaci s voliči v průběhu kampaně Klára Dostálová.

Největší problémy vidí Hnutí ANO v Královéhradeckém kraji v oblasti dopravní infrastruktury. Plán ministerstva dopravy pro silniční a železniční infrastrukturu na příští 4 roky je následující:

Silnice

  • Do roku 2021 začít se stavbou dalších 72 kilometrů silnic + pokračování D11 od HK na Jaroměř
     
  • V roce 2021 zahájení stavby obchvatu Náchoda + příprava obchvatu Jaroměře (hotová EIA, příprava stavebního povolení, předpoklad zahájení stavby 2019), Nové Paky (vykoupeno 93 % pozemků, zahájeno vyvlastňovací řízení, předpoklad zahájení stavby 2018) a Doudleb nad Orlicí (vykoupeno 77 % pozemků, čistopis nové EIA, zahájení stavby nejdříve 2019)

Železnice

  • Modernizace trati Velký Osek – HK – Choceň, zkrácení cesty Praha – HK na 70 minut
  • Modernizace trati HK – Pardubice, trať bude vhodná pro provoz příměstské dopravy
  • Revitalizace trati Chlumec nad Cidlinou – Trutnov
  • Zvýšení kapacity Týniště nad Orlicí – Častolovice – Solnice

„Prioritou je pro nás samozřejmě pokračování dálnice D11, kterou nyní blokují obstrukce Dětí Země. Námitky spolku proti stavbě jsou nekonkrétní a zavalují úřady dalším papírováním místo toho, aby mohla stavba začít a brzy sloužit lidem, kteří na ní netrpělivě čekají. Děti Země si berou občany obcí postižených tranzitní dopravou jako rukojmí,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…