Hnutí Otevřená radnice: Mostecká radnice chce bodovat??

17.09.2014 15:04

Mostecká radnice chce bodovat velkými opravami. Budí tím ale řadu otázek.

Hnutí Otevřená radnice: Mostecká radnice chce bodovat??
Foto: HORa 2014
Popisek: Otevřená radnice

Město podle zveřejněných informací plánuje opravu mostu u nemocnice. Co na tom, že od jeho poslední opravy uplynulo pouhých šest let? Kdo si vzpomene, že ještě nedávno radnice uvažovala o jeho zbourání? Vždyť voliči nakonec jistě ocení jeho znovuotevření a rachot prací na havarijním mostě spolehlivě překryje otázky o odpovědnosti za zpackanou předchozí opravu na straně města!

Na pozadí chvályhodného záměru města opravit most k nemocnici by ale několik otázek zapadnout pod prachem stavebních prací rozhodně nemělo. První otázka je naprosto zásadní a směřuje k podstatě toho, jak je možné, že dnes po pouhých šesti letech opět řešíme havarijní stav mostu, který prošel opravou docela nedávno? Ponese někdo odpovědnost za nekvalitní projekt i jeho provedení? Kdo tehdy připravoval dokumentaci a kdo ji schvaloval? A jakým způsobem město jako investor provádělo stavební dozor?

Další, neméně zajímavou otázkou je, jaká (ne)známá firma tuto zakázku vysoutěžila a za jakých podmínek. Nedal náhodou někdo přednost ceně a délce práce nad kvalitou? Ostatně historie veřejných zakázek na Mostecku je vůbec zajímavá. Pokud se podíváme, kdo ve městě realizoval konkrétní zakázky od roku 2006, zjistíme, že se zde nápadně často opakují jména stejných firem…

Dnes, v době před komunálními volbami, to ve městě vypadá jako na staveništi. Opravují se chodníky, celé město je rozkopané. Kolik to všechno ale stojí peněz? A jsou opravdu chodníky tím nejpalčivějším problémem v Mostě? Pokud bychom se ptali obyvatel na to, co je nejvíce trápí, chodníky by to nebyly. Daleko více zde lidé řeší bezpečnost v ulicích, málo pracovních míst, nedostatek míst ve školkách. Jenže řešení těchto problémů je pro politiky na radnici složitější, dlouhodobější a není vidět hned na první pohled, aby na nich mohli nahonit laciné body u voličů tak jako na opravě toho nešťastného mostu nebo chodníků….

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí Otevřená radnice

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.