Hnutí PRO!Kraj: Od spolupráce s komunisty se distancujeme

17.10.2014 12:10

Hnutí PRO! Kraj zaznamenalo nebývalé úspěchy se svými komunálními kandidátkami v Ústeckém kraji. S ohledem na povolební situaci v Chomutově opětovně veřejně deklaruje, že podpora komunálním uskupením je podmíněna dodržováním základních pilířů, na kterých Hnutí PRO! Kraj vzniklo.

Hnutí PRO!Kraj: Od spolupráce s komunisty se distancujeme
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Opoziční Hnutí PRO! Kraj děkuje všem voličům za významnou podporu jejich komunálním uskupením. V souvislosti s aktuální povolební situací v Chomutově se Hnutí PRO! Kraj distancuje od spolupráce s jakýmikoliv extrémistickými uskupeními, mezi které komunistická strana patří.

Hnutí PRO! Kraj, jako krajský politický projekt, veřejně deklarovalo podporu 9 komunálním kandidátkám a 2 kandidátům do Senátu ČR. Drtivá většina těchto komunálních kandidátek slavila vítězství (Chomutov, Benešov nad Ploučnicí) nebo velkolepý výsledek (Teplice, Ústí nad Labem, Děčín, Louny). Totéž ovšem nelze říci o senátních kandidátech, kteří nezklamali, ovšem ani neoslnili.

Hnutí PRO! Kraj nijak nezasahuje do dění v podporovaných komunálních uskupeních, ovšem současně veřejně deklaruje a vyžaduje od všech bez rozdílu dodržování základních pilířů Hnutí PRO! Kraj, se kterými před 3 lety vzniklo. Mezi tyto pilíře patří naprostá transparentnost, důvěryhodnost a zásadovost.

Hlavním cílem Hnutí je mít čistý kraj, kde se dobře žije a na který jsme hrdi. S ohledem na tyto zásady a cíle je nutné nekompromisně odmítnout jakoukoli spolupráci s kmotropolitiky nebo extrémistickými uskupeními.

Hnutí PRO! Kraj se veřejně distancuje od rozhodnutí uskupení PRO! Chomutov, které uzavřelo koaliční smlouvu ve Statutárním městě Chomutov. Dne 16. října se v Ústí nad Labem uskutečnil Výkonný výbor Hnutí PRO! Kraj, kde zástupci PRO! Chomutov otevřeně popsali důvody i pro ně těžko akceptovatelné, ovšem v zájmu občanů města nevyhnutelné, koaliční smlouvy. Výkonný výbor Hnutí PRO! Kraj přijal usnesení, že přestože důvody a argumenty PRO! Chomutov jsou pragmatické a bolestivé, přesto se s nimi nemůže ztotožnit. S ohledem na tuto skutečnost se od ní Hnutí PRO! Kraj veřejně distancuje.

„Veřejně a bezdpodmínečně prohlašujeme, že Hnutí PRO! Kraj nikdy v budoucnu nevstoupí do koalice s žádnou extrémistickou stranou, kam patří samozřejmě komunisté. Tato zásada bude rovněž na nejbližším jednání nejvyššího orgánu Hnutí PRO! Kraj, tzn. Pléna, ukotvena v jeho stanovách," sdělil Leo Steiner manažer Hnutí PRO! Kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí PRO!Kraj

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.