Hnutí PRO!Kraj: Stali jsme se předmětem útoku politických podvodníků

14.12.2015 15:15

Perspektivní a silná značka PRO! Kraj, která čím dál silněji šlapena paty místním kmotrům a na ně napojeným starým politickým strukturám, sestala terčem nevybíravého útoku. Předmětem útoku byl nejenom samotný společný název iniciativy PRO! Kraj, ale dokonce i finance hnutí, které byly uloženy na transparentním účtu.

Hnutí PRO!Kraj: Stali jsme se předmětem útoku politických podvodníků
Foto: PRO! Kraj
Popisek: logo hnutí PRO! Kraj

“Bezprecedentní útok byl o to nepříjemnější, že byl veden zevnitř. Za útokem stála mikrostrana B10.cz o 3 členech, která po odmítnutí budoucí spolupráce Hnutím PRO! Kraj předala nebo prodala značku skupině neznámých osob, o jejichž úmyslech není nic známo. V čele B10.cz nyní je pražská advokátka Oksana Jurina z Ukrajiny“, sdělil manažer Hnutí PRO! Kraj Leo Steiner.

Hnutí PRO! Kraj nikdy nemělo a doposud nemá právní subjektivitu, jednalo se totiž o koalici několika politických stran a hlavně nestranických osobností, spojených formálně tímto názvem. Základním cílem Hnutí bylo a je nastavení atmosféry důvěry občanů vpoctivý systém krajské samosprávy. Že je toho třeba se ukázalo ve výsledcích krajských voleb 2012, ve kterých toto hnutí osobností a politických stran získalo šest mandátů a stalo se výraznou opoziční silou.

V letošním roce však nedošlo s B10.cz k dohodě o další spolupráci a současně začal proces registrace značky Hnutí PRO! Kraj. Avšak B10.cz změnila stanovy, všichni členové ji opustili a došlo k převedení značky na neznámé osoby. Ty 9. 11.2015 zaregistrovaly značku ProKraj na Ministerstvu vnitra. Současně se zcizením názvu Hnutí došlo k blokaci finančních prostředků Hnutí PRO! Krajv řádech statisíců na transparentním účtu, jehož servis měla B10.cz. na starosti. „Zcizení značky a zpronevěření prostředků Hnutí PRO! Kraj bylo v rozporu se všemi uzavřenými a dosud platnými smlouvami i s etickým kodexem členů Hnutí“,sdělil předseda klubu zastupitelů Hnutí PRO! Kraj Jiří Řehák.

Základním stavebním pilířem Hnutí PRO! Kraj byla a je vzájemná důvěra mezi členy Hnutí a otevřenost vůči občanům.

„Důvěra v tomto případě není právně vymahatelná, aleprávně postižitelné je takové jednání, které je v rozporu s dobrými mravy, uzavřenými dohodami, ale i s naší legislativou. Proto tento týden bude k městskému soudu v Praze podána žaloba všech zastupitelů zvolených na kandidátce Hnutí PRO! Kraj. Součástí žaloby bude rovněž návrh na předběžné opatření a náhrady vzniklých škod„, sdělila zastupitelka Hnutí PRO! Kraj Šárka Zimová Dostálová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: hnutí PRO

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce