Hnutí SPD nepodpoří návrh státního rozpočtu na rok 2016

20.10.2015 16:00

Vláda České republiky předkládá návrh rozpočtu na rok 2016. Navržený rozpočet je předkládán za situace, kdy se ekonomika České republiky vymanila z krize let 2009 až 2014. Došlo k odrazu od dna.

Hnutí SPD nepodpoří návrh státního rozpočtu na rok 2016
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Nedošlo ale k žádné ekonomické reformě, ani zásadním ekonomickým změnám. Česká ekonomika reagovala na oživení světové ekonomiky a ekonomiky Evropské unie. Toto oživení je dočasné, neboť je financováno pumpováním nově tištěných peněz do ekonomik USA a EU. Toto oživení bylo v České republice podpořeno masivním znehodnocením české koruny, tedy úspor občanů. Vládní návrh rozpočtu využívá takto dočasně vytvořené příznivé podmínky a přináší schodek rozpočtu ve výši 70 miliard.

Hnacím motorem ekonomiky je falešné dotační hospodářství a naopak efektivita malých firem klesá. Absence skutečné prorůstové politiky, zcela nepřiměřený počet zaměstnanců státní správy a to, že náš stát nešetří a nezefektivňuje své fungování, to jsou zásadní důvody pro náš nesouhlas s tímto návrhem rozpočtu.

Absence snahy o skutečnou reformu finanční a ekonomické správy tohoto státu nás za několik let přivede do situace, kdy nebudeme připravení čelit další krizi.

Počet nových živnostníků v Česku klesá. Loni se jich zaregistrovalo 62 tisíc, což je nejméně za uplynulých devět let.

Podnikatelům v Česku a na Moravě se nevyplatí mít zaměstnance, živnostníkům se nevyplatí podnikat. Takový stav věcí nelze udržet, náš kolosální dluh nesníží nový schodek státního rozpočtu ve výši 70 miliard korun a k jeho splácení nám nepomůže ani přebujelá státní správa, ani přijímání nelegálních imigrantů. Kvůli takovým rozpočtům, který teď navrhuje naše současná vláda, se tento dluh stává prostě nesplatitelným.

Tomio Okamura – předseda SPD 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…