Hnyková (Úsvit): KSČ a ovládnutí MF DNES i Lidovek. Co z toho vznikne?!

15.10.2013 17:45

Předsedu a zakladatele ANO 2011 Andreje Babiše a jeho lídra v Libereckém kraji Martina Komárka spojuje minulost i současnost.

Hnyková (Úsvit): KSČ a ovládnutí MF DNES i Lidovek. Co z toho vznikne?!
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Byť se donedávna oba zmiňovaní pánové pohybovali v odlišných společenských sférách, jisté společné mezníky bychom mezi nimi našli. Andrej Babiš, ikona českého polistopadového podnikání, jeden z nejbohatších Čechů (Slováků). Chlebodárce tisíců lidí nejen v České republice, ale i na Slovensku, v Německu… Martin Komárek, komentátor MF DNES, který ještě před pár lety nenechal na mocném podnikateli ve svých článcích ani nit suchou. A ejhle, najednou jsou z nich nerozluční parťáci!

Oba dva za sebou táhnou břemeno členství v KSČ, oba byli nadšenými mladými komunisty. Nad Babišem dokonce visí podezření ze spolupráce se Státní bezpečností. Ale máme presumpci neviny, berme tedy minimálně do rozhodnutí soudu Andreje Babiše pouze za aktivního člena KSČ, díky kterému získal lukrativní místo v zahraničním obchodě. Oba svorně tvrdí, že jejich členství bylo nešťastným rozhodnutím, jednoho do toho donutila uvědomělá maminka, druhý byl prostě mladým zapáleným komunistou s vystudovanou marxisticko-leninskou filozofií, jež prý brzy zjistil, jak hluboce se mýlil.

Minulost nejde vrátit zpět a nechci nikoho pranýřovat za to, že byl ve straně. Ale všechno má své hranice. Ať si vesele dál pan Babiš podniká a pan Komárek píše do novin. V politice je ovšem vidět nechci! Oba pánové si zřejmě myslí, že stačí veřejně říct: „Ano, byl jsem ve straně, lituji toho“ a jede se dál, jako by se nic nedělo! Marně bych asi hledala nějaký morální kredit obou pánů, díky němuž by vyvodili osobní zodpovědnost.

Ale pojďme do současnosti. Znáte ten vtip? Manželka ráno pošle Andreje koupit rohlíky a Mladou frontu. Ten se vrátí a povídá: „Pro jistotu jsem koupil i Lidovky.“ Je to pro náš národ charakteristické. Ve chvílích, kdy začíná jít do tuhého, vymýšlí si na dané téma vtipy. A opravdu! Jde do tuhého! Jak si představujete, že by fungovala svoboda tisku ve chvíli, kdy by se dostalo ANO Andreje Babiše k moci? Vlastní jednu z největších mediálních skupin v republice a jeden z jeho nejbližších spolustraníků je dlouholetým komentátorem deníku této skupiny.

Když nic jiného, stačí se lehce zamyslet, jak funguje lidské myšlení, a černé myšlenky vám vyskakují před očima. Budou novináři psát nestranně, nebo u nich zafunguje minimálně autocenzura z obavy, aby nenapsali něco, díky čemu by pak mohli být vyhozeni z práce?! Stejně tak by mě zajímalo, kolik zaměstnanců Babišova Agrofertu bude volit ANO? Ať už z obavy, jestli se náhodou někdo nedoví, koho vlastně volili, nebo prostě protože si budou myslet, že se jako zaměstnanci pana ministra, nebo premiéra budou mít líp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Hnyková - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.