Hnyková (Úsvit): Minulá koaliční vláda se o lidi příliš nestarala. Šlo jim o mocenské zájmy

24.09.2013 12:08

Bezdomovectví se stalo jedním z fenoménů a součástí naší doby. Někdy stačí velmi málo - přijít o práci, pak bydlení - a jste na ulici. Minulá koaliční vláda ODS a TOP 09 neměla příliš zájem o lidi, výplatou dávek jejich starost skončila, říká Jana Hnyková, jednička na kandidátce Hnutí Úsvit v Libereckém kraji.

Hnyková (Úsvit): Minulá koaliční vláda se o lidi příliš nestarala. Šlo jim o mocenské zájmy
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

S lidmi, kteří nemají práci ani kde bydlet, se setkáváme dnes a denně. Nejen ve velkých městech, ale také na vesnicích, kde žebrají o pár korun, aby si za ně pak koupili alkohol, v lepším případě cigarety.

"Stát a potažmo minulá vláda ODS a TOP 09 neměla příliš zájem o lidi, šlo jim o jiné mocenské zájmy. Vyplatili dávku a žij si člověče, jak chceš. Pobídnout investory, to ani náhodou. Starat se, jestli máš pracovní příležitost a kde bydlet, když ses octl v nouzi, to už vůbec ne," vyčítá bývalé koalici Jana Hnyková.

Jenže právě základní a důležité pro takového člověka je, aby měl práci a bydlení, aby jeho život měl smysl a upnul se k něčemu, nebo k někomu.

"Každá snaha o možnost začlenit takového člověka do komunity a pomoci mu najít uplatnění na trhu práce je pomoc víc než vítaná a potřebná. Život člověka je jedinečný a neopakovatelný a žijeme ve společnosti, pro kterou by mělo být hlavním krédem pomoc člověku. A stát by tuto úlohu měl plnit také, když tu pomoc někdo potřebuje a má o ni zájem," konstatuje kandidátka v Libereckém kraji.

"V programu hnutí Úsvit přímé demokracie chceme prosadit funkční sociální systém, který bude podporovat všechny slušné lidi. Je dobře, že se občas vyskytnou takové jiskřičky, které pomohou v téhle zemi pár lidem, jako je to v části Brna, kde zkoušejí v rámci koncepce boje proti bezdomovectví nabídnout lidem bez domova nové bydlení a novou šanci," uzavírá Jana Hnyková.

Jana Hnyková – lídr Hnutí Úsvit v Libereckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Hnyková - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.