Hnyková (Úsvit): Ples Kamarádů otevřených srdcí otevřel srdce všem přítomným

17.03.2014 16:22

V pátek se uskutečnil již sedmý ročník plesu Kamarádů otevřených srdcí. V kulturním domě v Bludově na Šumpersku se nás tak sešlo více než dvě stě, kteří se chtěli bavit a přispět na dobrou věc.

Hnyková (Úsvit): Ples Kamarádů otevřených srdcí otevřel srdce všem přítomným
Foto: Archiv JH
Popisek: Jana Hnyková

Sdružení Kamarádi otevřených srdcí se specializuje na práci a podporu lidí s duševními a fyzickými hendikepy. Jednou z pravidelných aktivit, kterou pro hendikepované spoluobčany sdružení pořádá, je právě Ples Kamarádů otevřených srdcí. Proto jsme si mohli i letos popovídat, zatančit, zazpívat s klienty ze svých domovů a zařízení z blízkého i širokého okolí. Přijeli za námi jmenovitě klienti DUHY z Vikýřovic, Vincentina  ze Šternberka, Pomněnky ze Šumperka, Okýnka z Mohelnice, Paprsku z Olšan a mnoho dalších.

Ples pořádá každoročně předsedkyně sdružení Hana Mösnerová, kamarády zvaná Bobina. Ta jej také oficiálně zahájila společně s náměstkyní pro sociální věci Olomouckého kraje Ivonou Kubjátovou, náměstkyní ředitele pro nelékařské zdravotnické profese nemocnice Šumperk Evou Pavelkovou, předsedou odborových organizací AGEL Pavlem Michnou, paní Vlaďkou Bůčkovou a mou maličkostí.

Ples má kromě rozptýlení a setkávání se lidí s hendikepem také upozornit širokou veřejnost na samotnou problematiku života lidí s postižením. Jsem velice ráda, že ples sponzorskými dary podpořily jak soukromé osoby, tak podnikatelé a firmy z celé republiky, jako například Olomoucký kraj, nemocnice Šumperk, odbory AGEL, Uniderma Semily a svou trochou do mlýna přispělo pěti tisíci i hnutí Úsvit přímé demokracie, které jsem osobně předala.

Jakožto místopředsedkyně sdružení jsem se vždy podílela na organizaci předešlých ročníků plesu, ale letos mě práce v Poslanecké sněmovně natolik zaměstnávala a zaměstnává, že jsem mohla přispět pouze radou. O to větší dík patří Bobině za úžasnou organizaci ještě úžasnější akce! Všichni se už těšíme na další akci, kterou bude vítání jara. Musím poděkovat všem účastníkům i pořadatelům, protože ani bez jedněch, ani bez druhých by nemohla vzniknout úžasná atmosféra a pocit radosti, kterou doprovází veškerá setkání Kamarádů otevřených srdcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…