Hodečková (SZ): Lidé v Havířově a Ostravě se připojili k podpoře pošťáků a pošťaček

24.09.2016 21:11

S pozitivními reakcemi jsme se setkali dnes v Havířově, kde Strana zelených Havířov opět podpořila místní pošťáky a pošťačky při jejich kampani za lepší pracovní podmínky. Cílem bylo informovat nejen návštěvníky pošty, s jakými podmínkami se často pracovníci a pracovnice za přepážkami České pošty potýkají.

Hodečková (SZ): Lidé v Havířově a Ostravě se připojili k podpoře pošťáků a pošťaček
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Jeden z pracovníků České pošty se například letos v srpnu podělil osvědectví ze svého pracoviště: Dělal jsem loňské léto brigádu na poště jako doručovatel v menším městě. Jednou za čas tam přijížděla vedoucí poštovního depa, aby místní doručovatele seřvala, že prodávají málo finančních produktů. Například přijela v sedm ráno a deset minut v kuse řvala, že naše dodejna prodává málo produktů a je šestá nejhorší v kraji. Pak začala jmenovitě vyvolávat a rozjíždět hejty ve stylu „Nováková! Kolik jste tento měsíc prodala produktů? Vy nevíte?! Jak můžete nevědět? To já se o výsledky své práce zajímám!“

Informační kampaň v Havířově dnes kromě místních zelených podpořila i členka předsednictva SZ, Monika Horáková. „Jsem překvapena, kolik lidí v Havířově přišlo, aby podepsalo petici za lepší pracovní podmínky na České poště. Je vidět, že aktivní nabízení finančních produktů na poštách je problém jak pro zaměstnance, tak pro zákazníky. Pod peticí máme skoro 6.000 podpisů,“ řekla Monika Horáková, která dnes odpoledne mluvila s lidmi před havířovskou hlavní poštou.

Informace o situaci na mnoha pobočkách, kde jsou zaměstnanci často nuceni prodávat komerční produkty bank přinesla letos Strana zelených. Více o situaci na České poště si můžete přečíst ze svědectví jednotlivých pošťáků a pošťaček. Zelení se problematice pošt věnují dlouhodobě. Letos kandidují osobnosti SZ v Moravskoslezském kraji společně s mnoha starosty a starostkami jako koalice PRO Region.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7