Hodek (ČSSD): Platy v sociálních službách můžeme podstatně navýšit

08.12.2017 22:24

V předvánočním čase radní hl. m. Prahy pro oblast sociální Daniel Hodek navštěvuje domovy pro seniory, které má ve správě hlavní město Praha. Včera navštívil Domov pro seniory Nová slunečnice v Bohnicích a Domov pro seniory Krč.

Hodek (ČSSD): Platy v sociálních službách můžeme podstatně navýšit
Foto: Ladislav Carda
Popisek: radní Daniel Hodek (ČSSD)

„Přišel jsem se podívat za seniory a popřát jim hodně zdraví, hezké Vánoce a vše nejlepší do nového roku Současně ve všech zařízeních, která navštěvuji, také velmi děkuji všem zaměstnancům za jejich náročnou a současně velmi záslužnou práci pro ty nejstarší z nás,“ uvedl radní Daniel Hodek a pokračoval: „V letošním roce se nám v rozpočtu hlavního města opět podařilo najít prostředky, kterými můžeme podstatně navýšit platy i odměny všem zaměstnancům tak, aby dosáhly na celostátní i postupně také na pražský průměr.“

Kapitola rozpočtu hlavního města určená pro sociální služby v roce 2018 také počítá s investicemi do mnoha zařízení, která se péčí o seniory zabývají. Jak konstatoval radní Hodek, v příštím roce se podaří zafinancovat téměř všechny investiční akce.

„Rád bych ještě ve svém funkčním období dosáhl stavu, kdy sociální služby přestanou být v rámci hlavního města, co se týče platů i investic, popelkou a bude z nich plnohodnotná a respektovaná část života města podobně jako například doprava nebo rychlá zdravotnická pomoc,“ upřesnil radní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.