Hodek (ČSSD): Víkend by noclehárny měly zvládnout bez komplikací

06.01.2017 18:01

Místa v noclehárnách pro lidi bez přístřeší se rychle zaplňují, Michle i Vackov jsou většinou plné. Volná místa stále nabízí loď Hermes. Vzhledem k velmi mrazivému počasí, které má v Praze vydržet i v průběhu následujícího víkendu, byl na lodi do odvolání s okamžitou platností zrušen poplatek pro osoby bez přístřeší.

Hodek (ČSSD): Víkend by noclehárny měly zvládnout bez komplikací
Foto: Ladislav Carda
Popisek: radní Daniel Hodek (ČSSD)

„Zatím je to do pondělí, ale jsme připraveni v případě nutnosti tento termín prodloužit. Jinak je zde přibližně osmdesát míst volných, takže bychom měli víkend zvládnout bez komplikací,“ řekl radní pro sociální oblast hl. m. Prahy Daniel Hodek s tím, že díky nepřetržitému provozu dispečinku je monitorována naplněnost všech zařízení a terénní pracovníci pak mohou lidem bez přístřeší nabízet konkrétní zařízení k přečkání noci v teple.

Všechna ostatní pravidla noclehárny na Hermesu zůstávají plně v platnosti. Klasický příjem klientů bude stále 19.30-20.30 hod. a v pozdějších nočních hodinách budou přijímáni pouze klienti avizovaní na Hermes právě přes Centrální dispečink.

S ohledem na hlášené vysoké mrazy zároveň prosíme touto cestou všechna pracoviště zapojená do zimních opatření o vyšší toleranci případné hladiny alkoholu u klientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…