Hojda (KSČM): Výstavba obchvatu Drmoulu a Trstěnic

31.07.2014 13:44

Hlavní silniční spojení mezi Chebskem a Tachovskem je silnice 1. třídy č. 21. Protože se jedná o jediné přímé propojení z Chebska na dálnici D5 u Boru u Tachova, je poměrně zatížená a frekventovaná. Trpí tím velmi obce, kterými silnice 21 prochází.

Hojda (KSČM): Výstavba obchvatu Drmoulu a Trstěnic
Foto: KSČM
Popisek: Pavel Hojda

V nedávné minulosti byl dokončen a zprovozněn obchvat Velké Hleďsebe, obchvat Brodu nad Tichou, Kočova a Janova. Doposud ale nebyly zahájeny stavební práce na obchvatu Drmoulu, Trstěnic a teprve ve výhledu je obchvat Chodové Plané. Jaká je situace v přípravě výstavby obchvatu Drmoulu a Trstěnic?

V minulém týdnu projednával a schválil Výbor SFDI (Státní fond dopravní infrastruktury) pod vedením ministra dopravy rozpočet SFDI na rok 2015 s výhledem na léta 2016 a 2017. V uvedeném návrhu rozpočtu SFDI (musí jej schválit Poslanecká sněmovna ke konci roku 2014 po schválení Státního rozpočtu na r. 2015) je uvedeno, že akce obchvatu Drmoul – Trstěnice ve výši 940 511 mil. Kč by měla proběhnout v letošním roce zadávacím řízením s možností podpisu smlouvy se zhotovitelem do konce roku 2014.

Problém je ale v tom, že na akce financované rozpočtem SFDI pouze z národních zdrojů bez možnosti financování z rozpočtu EU na rok 2015 nejsou pro tuto akci vyčleněny prostředky. Pokud bude vývoj ekonomiky ČR příznivý a bude dostatek prostředků na financování akcí výstavby dopravní infrastruktury ČR z národních zdrojů, mohla by výstavba obchvatu Drmoulu a Trstěnic začít v roce 2016 a ukončena by měla být v roce 2017.

Ing. Pavel Hojda, kandidát ve volbách do Senátu PČR za KSČM, volební obvod č. 3 - Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce