Holík (SPD): Co teď s těmi šesti bloky v rámci bezpečnosti uděláme? Odstřelíme je?

19.02.2021 12:45

Projev na 84. schůzi Poslanecké sněmovny 19. února 2021 k návrhu zákona o opatřeních k přechodu ČR k nízkouhlíkové energetice a podporovaných zdrojích energie

Holík (SPD): Co teď s těmi šesti bloky v rámci bezpečnosti uděláme? Odstřelíme je?
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Poslanec Jaroslav Holík

Vážený pane předsedající. Dovolte, abych vaším prostřednictvím poděkoval za dvouhodinový projev, který nikdo s výjimkou mne tady asi neposlouchal, kolegyně Langšádlové. Kolegyně už v úvodu naznačila odklon od jádra, že to bude bezpečnost naší země. Já nevím, ale před týdnem jsme zažili tady Black Krieg, kdy řada západních zemí - Švédsko, Německo, Rakousko - byla téměř bez proudu a naše atomové elektrárny jim pomáhaly. Podobnou situaci prožívá teď Texas.

My totiž pod heslem bezpečnosti vyřazujeme některé uchazeče. Já pamatuju. Ano, v minulosti bylo taky něco podobného. Chtěl bych vyzvat: Dejme prostor konkurenci. Ať vyhraje nejlepší. Ať vyhraje ten, který dá největší prostor zapojení českých firem. Uvědomme si, že naše republika nebo naše strojírenství má dostatek odborníků. A v oblasti sekundáru jsme špička na světě.

A co se týká bezpečnosti. České atomové elektrárny nakupují uran na světové burze. Takže ne, že bychom byli na někom závislí. V současné době u nás pracuje šest bloků typu Voroněž. Pracují bez problémů. Jediný problém byl u Temelína, kdy jsme nakupovali palivo od Westinghouse. Takže nechme, já v tom nevidím žádnou bezpečnost. A zeptal bych se: Co teď s těmi šesti bloky v rámci bezpečnosti uděláme? Odstřelíme je? Dámy a pánové, nezlobte se na mě, myslím si, že opravdu musíme dát prostor (Upozornění na čas.) nejlepšímu dodavateli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.