Holiš (ANO): V Rožnově se natáčely Cyklotoulky. Premiéru v televizi uvidíte 4. července

23.05.2020 18:49

Město Rožnov se v těžkém období po koronavirové pandemii snaží ze všech sil podpořit cestovní ruch a propagaci města jakožto ideálního cíle prázdninové výletu či návštěvy.

Holiš (ANO): V Rožnově se natáčely Cyklotoulky. Premiéru v televizi uvidíte 4. července
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Ve středu 20. května se v Rožnově pod Radhoštěm natáčel další z dílů legendární série nazvané Cyklotoulky. Natáčelo se v centru města na Masarykově náměstí, na lázeňské kolonádě u Společenského domu, na cyklostezce protínající celé město, ve Valašském muzeu v přírodě a pak také na valašských kopcích v okolí Rožnova. Cyklotoulky s Rožnovem v hlavní roli poběží v premiéře v sobotu 4. července od 9.00 hodin na programu ČT 2, další 3 reprízy v následujících dnech uvedou programy ČT Sport a SRTV 2, druhý program slovenské národní televize. Přesné časy těchto repríz budou upřesněny čtrnáct dní předem, dozvíte se je na webu města www.roznov.cz i na turistickém webu města ZDE.

„Už v dubnu, kdy ještě nás všechny hodně svíral koronavirus, již jsme přemýšleli, jak podpořit letní sezonu. A dohodli jsme se s tvůrci Cyklotoulek, že další z dílů bude o Rožnově. Zajímalo nás hlavně, ať máme co nejdříve natáčení a pak také co nejdříve premiéru v národních televizích Česka a Slovenska. I proto jsme rádi, že se natáčení realizovalo už v květnu a premiéru máme hned na začátku prázdnin v sobotu 4. července, což bereme v tomto specifickém létě jako důležitou zprávu. Všechny tím chceme pozvat na léto k nám do Rožnova a podpořit tak místní ekonomiku a výpadky v příjmech,“ říká starosta Rožnova Radim Holiš.

V sestavě pro rožnovský díl Cyklotoulek byli kromě moderátora pořadu také starosta města Radim Holiš, Simona Hrstková z hotelu AGH, který pohostil natáčecí štáb a byl výchozím bodem celého dne, a tým posílil také nejpovolanější rožnovský cyklista – Svaťa Božák, jenž dvakrát zdolal nejtěžší závod světa Race across America. Po ranním espressu ve čtyřhvězdičkovém hotelu AGH v centru města se za slunečného počasí vyrazilo na cestu. Nejprve v rekreačním tempu po Masarykově náměstí, pak přes lázeňskou kolonádu kolem Společenského domu a Hudebního altánu do Valašského muzea v přírodě. „Chtěli jsme ukázat příjemné centrum města i jeho blízkost k městskému parku a cyklostezce. Zastavili jsme se i v muzeu na Valašském slavíně u náhrobku největšího českého sportovního páru – manželů Zátopkových,“ popsal natáčecí den starosta Rožnova Radim Holiš. Dále se pokračovalo po Cyklostezce Bečva přes nový cyklo podjezd u Eroplánu a kolem golfového areálu dále do krásné přírody …. „Rožnov není jen Valašské muzeum v přírodě nebo Jurkovičova rozhledna a Pustevny s Radhoštěm v horách nad městem. Naopak! Rožnov nabízí nespočet krásných míst, která nejsou tolik známá, ale nabízejí nádhernou přírodu a krásné výhledy, jaké jste ještě neviděli. Právě takové chceme v pořadu ukázat,“ pozval na rožnovské Cyklotoulky starosta města Radim Holiš.

Zhruba desetiminutové Cyklotoulky s Rožnovem v hlavní roli poběží v premiéře v sobotu 4. července od 9.00 hodin na programu ČT 2, další 3 reprízy v následujících dnech uvedou programy ČT Sport a SRTV 2, druhý program slovenské národní televize. Přesné časy těchto repríz budou upřesněny čtrnáct dní předem, dozvíte se je na webu města ZDE i na turistickém webu města ZDE a na sociálních sítích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…