Holodňák (Piráti): Říkají nám Popeláři. Vyčistíme Žatec od nepořádku

28.03.2015 15:14

Žatecké sdružení České pirátské strany ohlásilo termín dalšího dobrovolnického úklidu, který se v Žatci stal na jaře a na podzim již tradicí. Na sobotu 11. dubna 2015 zvou všechny dobrovolníky, kterým není lhostejné, v jakém prostředí žijí, aby se připojili k úklidu v Podměstí a dalších lokalitách. Sraz účastníků je v 10:00 v Příkré ulici.

Holodňák (Piráti): Říkají nám Popeláři. Vyčistíme Žatec od nepořádku
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Dobrovolnický úklid se bude primárně soustředit na sídliště pod Nákladní ulicí, které leží v bezprostředním okolí městského historického centra. V lokalitě se nachází dlouho neuklízené a těžko dostupné plochy, kde se v terénu hromadí odhozené odpadky. Zejména nyní v zimě odpadky doslova bijí do očí. Piráti se rozhodli právě z tohoto důvodu uspořádat další úklidovou akci zde a pomoct tak ekologické situaci v oblasti dříve, než odpadky opět zarostou křovím. Piráti také oslovili Městskou policii Žatec s žádostí o zaslání seznamu evidovaných černých skládek. Některé z nich by rádi uklidili a cíleně tak pomohli i dalším tíživým lokalitám různě po městě.

„Než nadávat, že tento kopcovitý a těžko přístupný terén nikdo neuklízí, až se z něj hrnou odpadky přímo do ulic, rozhodli jsme se raději převzít iniciativu a vrhnout se do úklidu lokality sami,“ říká Radek Holodňák, předseda Pirátů Žatec - Kadaň. „Od jara 2013, kdy dobrovolnické úklidy pořádáme, jsme již z podobných lokalit, které dlouhodobě trpěly náporem odpadků, vynesli několik stovek pytlů odpadu. Jsme na tu práci již zvyklí a je příjemné vidět, jak se oblast promění, když na jejím úklidu na pár hodin zapracuje pár dobrovolníků. Kolegové z Pirátské strany nám kvůli tomu dali přezdívku Popeláři Žatec. Jsme na to už svým způsobem tak trochu hrdí,“ uzavírá s úsměvem Holodňák.

K úklidu je tedy zvána hlavně široká veřejnost. Čím více se dobrovolníků sejde, tím větší lokalitu zvládnou během úklidového dne vyčistit. Odvoz sebraných odpadků a pracovní pomůcky tradičně laskavě zajistí Město Žatec. Piráti pro všechny dobrovolníky připraví občerstvení a zajistí pitný režim. Těšíme se na shledanou v sobotu 11. 4. 2015 v 10 hodin v Příkré ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.