Holomčík (Piráti): Na špatných základech lze stavět jen špatná rozhodnutí

06.01.2020 6:31

Nechceme jenom přihlížet dalšímu hazardování s budoucností státních lesů ČR a lesnictvím jako takovým. Vyzýváme proto premiéra Babiše, aby zasáhl do přípravy „Strategie rozvoje Lesů ČR, s.p. na období od 1.9.2019 do 31.12.2024“ a uložil ministru zemědělství dopracování dokumentu.

Holomčík (Piráti): Na špatných základech lze stavět jen špatná rozhodnutí
Foto: Piráti
Popisek: Radek Holomčík

Podle našich analýz totiž dokument obsahuje řadu podstatných chyb a nesrovnalostí, které v hospodaření Lesů zapříčiní hluboké ztráty.

Strategie zamlčuje řadu podstatných skutečností. Některé příčiny problémů jsou navíc vysvětleny jen nedostatečně a někde vysvětlení zcela chybí. Jde třeba o manipulativní popisy příčin eskalace kůrovcové kalamity, příčin extrémního propadu cen dřeva a v důsledku i propadu podniku do hlubokých ztrát.

„Na nekorektním popisu příčin problémů Lesů ČR nelze stavět kvalitní strategická a koncepční rozhodnutí. Na špatných základech lze stavět jen špatná rozhodnutí, kterých bylo v Lesích ČR v posledních letech učiněno nespočet. Výsledek vidíme. Vyzýváme proto předsedu vlády, aby ministru zemědělství uložil dokument řádně dopracovat a umožnil jeho projednání i na Podvýboru pro lesní hospodářství,“ komentuje strategii náš poslanec Radek Holomčík, který se tématu dlouhodobě věnuje a připravuje obsáhlý materiál s detailním popisem výhrad a připomínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.