Holomčík (Piráti): Nejlepší kampaň, jakou jste kdy viděli. Piráti a STAN

16.02.2021 21:02

Komentář na facebookovém profilu k dění kolem poslance Holomčíka.

Holomčík (Piráti): Nejlepší kampaň, jakou jste kdy viděli. Piráti a STAN
Foto: Piráti
Popisek: Radek Holomčík

Že vám chybělo ranní kafe ve vlaku s informacemi o dění v politice?

Tak po krátké pauze vyvolané 50% režimem fungování Sněmovny už se zase #kafeindavlak vrací, tentokráte odpoledne (a jsem rád, že vůbec jedu, protože kvůli nehodě na kolejích jsem vyrazil se 70 minutovým zpožděním).

Jedu teď, protože:

- ještě dneska večer budeme s Janou Krutákovou, lídryní STAN v JmK, se kterou mám tu čest vést naši koaliční kandidátku, sedět nad přípravou věcí pro kampaň (a nutno říct, že to bude ta nejlepší kampaň, jakou jste kdy viděli!), - první jednání mi zítra začíná v 7:30, tak bych to nestihl.

Zítra proběhne zemědělský výbor, na kterém budeme projednávat návrhy týkající se liberalizace pěstování a zpracování technického konopí, na který pracujeme s Tom Vymazal
(resp. Tom na nich pracuje a já chodím okolo a uznale přikivuju, protože mu to fakt jde). Konopí má neuvěřitelný potenciál v potravinářství, stavebnictví, textilním a papírenském průmyslu a v mnoha dalších odvětvích. Bohužel máme tak neuvěřitelně pitomě nastavenou legislativu, že zemědělec může skončit ve vězení, přestože pěstuje legální rostlinu. Nepřijde vám to úplně postavené na hlavu? Nám taky a proto to chceme změnit.

No a pak nás čekají 3 mimořádné schůze. Ta první ve čtvrtek s pořadovým číslem 86 bude věnována navýšení deficitu státního rozpočtu na rok 2021 z 320 miliard na 500. Na tomhle schodku si sice člověk nerozbije hubu, ale i tak to bude dost bolet. Návrh má za cíl zalepit díru v rozpočtu, která vznikla na konci minulého roku daňovým balíčkem, který si prosadila podivná koalice ANO+ODS+SPD+KSČM+Trikolóra, nakonec díky Senátu v méně děsivější verzi. Zhruba dalších 50 miliard půjde do oblíbené kapitoly 398 Veřejná pokladní správa, což by samo o sobě nebylo špatně. Ale v návrhu jsou rozkresleny jen velmi obecně a navíc je tato kapitola pouze ve správě Ministerstva financí. Zjednodušeně řečeno jsou to volné peníze, bez jasného plánu, na co budou určeny.

V pátek začneme 84. schůzí a budeme probírat známý "lex Dukovany". U toho člověk neví, jestli nás má víc děsit přístup vlády k financování (v tomhle znění hrozí, že se nám docela dost v budoucnu prodraží elektřina), nebo geopolitickým souvislostem (tady nutno říct, že přístup vlády prošel určitým pozitivním, ale bohužel nedostatečným, vývojem). No a jednací den zakončíme 85. schůzí věnovanou tzv. kurzarbeitu, tedy finančnímu mechanismu, který by zaměstnavatelům pomohl překlenout těžké období tak, aby nezbankrotovali a zároveň nemuseli propouštět. Tohle bude celkem maso, protože největší hádky v této věci nejsou mezi vládou a opozicí, ale mezi ČSSD a ANO.

Tolik teď za mě z vlaku, budu informovat.

PS: Jo a držím suchej únor až do konce března.

#drzimekurz #kafeindavlak

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.