Holotová (Úsvit): Aktivní blbec, horší než třídní nepřítel

03.08.2015 11:09

V Bělé pod Bezdězem by se atmosféra dala krájet. Uprchlíci chtějí svobodu, křičí freedom, demolují zařízení, chovají se agresivně, chtějí se sebepoškozovat, chtějí své zadržené věci a chtějí pokračovat dál do Německa, země vysněné.

Holotová (Úsvit): Aktivní blbec, horší než třídní nepřítel
Foto: Archiv Jiřiny Holotové
Popisek: Jiřina Holotová

Zadržení uprchlíci mají být vráceni do první země Schengenského prostoru, kde byli zaregistrováni, většinou do Maďarska a Rakouska. Pokud je země záchytu odmítne, zamíří opět, minimálně po uplynutí 40 dnů, do Německa.

Takže, rozumím-li tomu dobře, my si chytáme uprchlíky jenom proto, abychom je 40 dní živili, aby nám tu demolovali zařízení, abychom měli spoustu administrativních a organizačních starostí, abychom posilovali stavy ochrany objektů a policie, aby to všechno stálo nesmírné úsilí a peníze?

Jaká je tedy situace? Obávám se, že je Maďarsko a Rakousko vzít zpátky, jen tak rychle a bez průtahů, nebudou  chtít. Víme skutečně odkud všichni uprchlíci jsou, odkud přišli, kde byli zachyceni, mají vůbec nějaké doklady?. Co vím, nemají pasy, nemají jediný doklad a v případě, že budou u nás zadrženi max. 180 dní, pakliže se nezjistí jejich totožnost, jsme povinni, pokud o to požádají udělit jim azyl nebo je propustit "na svobodu".

Logicky se tedy nabízí otázka, proč je vlastně zadržujeme na našem území? Chtějí do Německa? Chtějí! Přijeli do Česka? Nepřijeli! Nač se tedy všímat nějakých uprchlíků v narvaném autobusu, nebo uprchlíků ve vlacích, na nádražích, uprchlíků pěších, uprchlíků jakýchkoli, pokud nikomu neubližují a pouze procházejí?

Vím, že ta otázka je složitější a nezkoumala jsem, co by se stalo, pokud bychom je nechali jednoduše projít nebo projet republikou! Kdo by nám mohl co vytknout, když nám zkrátka proběhli a my je neviděli, nezadrželi a prošli nám? Myslím, že by se nestalo vůbec nic!

Tak jaké zadržování? Podle mne, na počínání státu momentálně sedí jediné úsloví, a to, že aktivní blbec, horší než třídní nepřítel!

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…