Holotová (Úsvit-NK): Tahle země je naše. Komu by tak asi Čechy patřily, když ne Čechům

30.12.2015 11:40

Co si to vůbec prezident dovoluje říci, že tahle země je naše? Je to stejné, jakoby řekl Čechy Čechům. Český prezident na druhý svátek vánoční promluvil, jako bychom nebyli členskou zemí NATO a EU.

Holotová (Úsvit-NK): Tahle země je naše. Komu by tak asi Čechy patřily, když ne Čechům
Foto: Archiv Jiřiny Holotové
Popisek: Jiřina Holotová

Diví se komentátor Fendrych na Aktuálně.cz hned dva dni po prezidentském projevu svým typicky fendrychovským způsobem (tedy tak, že všechno a všechny musí okomentovat, negativně onálepkovat, protože jenom on má výsostnou pravdu a ten správný názor) a pouští se do rozboru vánočního projevu prezidenta. U Fendrycha to nikoho snad už nepřekvapí. Negativně laděný člověk, který krom kritiky politiků a adorování EU, NATO a USA, nedokáže už objektivně psát snad ani o psí boudě.

Co mne dost překvapuje, že výrok "Tahle země je naše" se nelíbí ani předsedovi senátu Štěchovi, protože jsme prý součástí globálního světa a takovými výroky by se mělo šetřit, dokonce to prý může mít mezinárodní dopady. To mne z jeho úst, musím říct, hodně pobavilo, neboť je to už takové tradiční protizemanovské klišé, ať řekne Zeman cokoli a jakkoli. Štěch se tak vyjádřil na ČT 24, kde se samozřejmě celý projev prezidenta detailně probíral slovo od slova a jak už je na ČT zvykem, tohle probírání bylo velmi účelové a nekorektní.

Tenhle výrok určité skupině lidí hodně leží v žaludku a je vidět, že jsou strachy bez sebe z Evropské unie! Nic jiného než strach za tím není a nic jiného za tím nehledejme! Strachy jsme bez sebe, aby náhodou někdo něco nevhodného neřekl, kontrolují se slova, výrazy, kontrolují se významy slov, vyjádření, zkoumá se kdo co jak řekl a myslel.

Na těchto příkladech je vidět, jakým direktivním uskupením EU vlastně je, pod jakým tlakem a ideologií dnes vlastně opět žijeme. Jednání představitelů EU je vyhrožující, diktátorské, ponižující. EU jedná se svými členy autoritativně a totalitárně z pozice moci. Opět nám vládne autoritářský režim, kde přetrvává kolektivní strach a bezmocnost obyvatelstva účinně tomuto systému čelit. Zkrátka ocitli jsme se zase někde v Orwellově románu 1984 včetně kolaborující a spolupracující části populace, která je schopna udávat a sledovat ty, kteří se snaží na nebezpečí a chyby takové byrokratické a zhoubné mašinérie upozornit. 

Do unie jsme vstoupili v roce 2004 a za deset let nám stačila přerůst přes hlavu, vymýt mozky globální a multikulturní doktrínou, nadiktovat mnoho nesmyslů včetně vzdělávacích programů, mnoha nelogických zákonů a nařízení, rozdrolit národní identitu, zdevastovat pojem vlastenectví a vlast. Z mnoha lidí - politiků, úředníků, starostů a dalších státních zaměstnanců, ale i podnikatelů udělala podrobené vazaly, podřízené ušoupané podržtašky, patolízaly, prosebníky, méněcenné východní občanstvo. Stačí poslechnout si výroky Junckera, Schulze, Merkelové, Mogherini  a člověk pochybuje, že EU je stále ještě dobrovolným sdružením evropských států pro politickou a ekonomickou spolupráci, a že Unie plně zastává a podporuje své hodnoty a zájmy a přispívá k ochraně vlastních občanů tak, jak se deklaruje v čl.3 Smlouvy o EU. 

I proto jsem ráda, ač se Zemanovým projevem hlavně co se týká ekonomického hodnocení a pohledu tak úplně nesouhlasím, že se u nás najdou politici, kteří nejsou ustrašeni a doslova připoděláni z EU nebo z jiných organizací a států. Takový předseda senátu Štěch je ukázkou vyjukaného zajíce na honu, který kličkuje kudy kam může a který, jak sám říká v rozhovoru na ČT 24, by nikdy neřekl to co prezident a vždy váží svoje slova. Jak šlechetné :-), spíš však k pláči.

Dále jsem ráda, že tahle země je ještě stále naše, koho jiného by asi tak měla být? V roce 2011 při posledním sčítání lidu se skoro 7 miliónů lidí pocitově přihlásilo k národnosti české, takže logicky tahle země není ani Papuánců, ani Rusů, ani Francouzů a Čechy zkrátka patří Čechům. Žije v České republice sice mnoho jiných národností, nejvíce Moravanů, Slováků a Ukrajinců, ale většina obyvatelstva se opravdu hlásí k národu českému. Takže statisticky je to zcela jasné a kdo chce u nás žít, samozřejmě může, pokud bude naši zem považovat za svůj domov, bude mít řádný pobyt a bude se chovat jako řádný občan. Je zde vítán, stejně jako třeba mnoho dalších obyvatel, hlásících se k jiným národnostem, které u nás bezproblémově žijí, například Němci, Rusíni, Vietnamci, Poláci a jiní. Pokud se při dalším sčítání lidu bude někdo z nich pocitově cítit Čechem a natolik se sžije on nebo jeho další generace s naší kulturou, může zcela svobodně napsat do statistiky příště taky, že je Čech! Tak to prostě je.

Tahle země nepatří všem, to je snad také logické. Nám taky nepaří Austrálie nebo Nový Zéland, dokonce už nám nepatří ani Slovensko. Osobně nevím, co je na tom divného. Tohle národnostní tření, přemýlání a propírání výroků prezidenta i kohokoliv jiného, je naprosto zbytečné handrkování a šíření nenávisti mezi občany. Divím se, že to někoho stále irituje, prezident řekl jen to, co je realita a řekl to záměrně právě proto, že si je vědom, že si tu skupina lidí, takových prounijních a proimigračních kolaborantů, účelově stále zahrává s naším národním cítěním a nejraději by nás viděla na pranýři za to, že jednoduše hájíme své národní zájmy, že nejsme všichni ustrašení a nebojíme se vyslovit nahlas slovo vlast!

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).