Holotová (Úsvit): Sobotka chce vytěžit z demonstrací proti migraci politické body a dělá si z národa "dobrý den"

06.07.2015 21:04

"Za zvláštní a absurdní označil premiér Bohuslav Sobotka postup policie, když si nevšímala šibenic v rukou demonstrantů proti přijetí uprchlíků, ale zasáhla proti těm, kdo protestovali proti zfanatizovanému davu ."

Holotová (Úsvit): Sobotka chce vytěžit z demonstrací proti migraci politické body a dělá si z národa "dobrý den"
Foto: Archiv Jiřiny Holotové
Popisek: Jiřina Holotová

Za zvláštní a absurdní považuji já rozhovor Bohuslava Sobotky, který se objevil včera večer na iDnes.cz

Sobotka opět nezklamal a dále hodlá velmi líbivě volenými slovy a nelíbivě uskutečňovanými činy, naštvávat lidi.  Ve svých vyjádřeních celou situaci   obrací a snaží se vytěžit politické body shazováním oponentů a hledáním problému tam, kde rozhodně není. O to, o co by se starat měl především, o to se nestará. Dělá si už pokolikáté z národa "dobrý den"?

Bojí se šibenic a bere to jako zastrašování? No to je mi líto, taky by mohl projevit trochu nadhledu.  Šibenice jsou jistě přes čáru, ale netřeba z toho dělat vědu, stačilo, aby policisté řekli lidem od Adama B. Bartoše, kteří je na demonstraci přinesli, že je mají sklidit. Ač nejsem jejich zastánkyně, tak podle fotografií a videozáznamů se o  zfanatizované lidi, či dav, rozhodně nejednalo, jistě by byli uposlechli. Nejspíš ale není nikde v policejním zákoně zmínka o tom, že jsou demonstrativní předměty a nějaké makety při podobných akcích zakázány. Makety šibenic nebyly rozhodně určeny k propagaci násilí na migrantech, ale měly symbolizovat odpor předsedovi vlády za jeho podlé chování v otázce přijímání uprchlíků. Jó, když se zkrátka jde proti vůli lidí, musí se počítat s jejich odporem. To má Bohuslav Sobotka ještě velké štěstí, že nevládl v dřívějších dobách, to by ta šibenice nebyla jen symbolická a mohl by na ní rovnou skončit, nebo se octnout na dvoře v hnoji, jak páni konšelé.

Pokud měli pořadatelé následný pochod ulicí k Úřadu vlády ohlášený a povolený, museli policisté zcela určitě padající a lehající si zelenou hysterku odtáhnout! Stejně tak, jako podivína, který metal den předtím na pódium vajíčka, tomu se není co divit! Policie konala správně!  Teď jim ale zato Chovanec se Sobotkou zvednou mandle! Osobně jsem se totiž den předtím zúčastnila demonstrace na Palackého náměstí, kde stejných pár lidí od Zelených provokovalo a narušovalo pokojný  a velmi důstojný  průběh protestní akce. Ani nechci komentovat, že naše média nepravdivě o těchto akcích informují, zkreslují počty účastníků, překrucují skutečnosti, to už je tak nějak samozřejmé, ale že to překroutí sám premiér? 

Jsem zvědava, jak budou všichni informovat a mluvit o Prague Pride 2015, který se opět blíží. To bude duhových článků a národního veselí. Na ulicích se pod šibenicí budou důtkami zase bičovat transky jako minulý rok, tak jsem zvědava, jak tenhle oříšek se šibenicema do té doby Sobotka s Chovanecem zvládnou! Držím jim v jejich náročném úsilí palce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.