Homola (SPR-RSČ): U nás v Křižanově - 1. díl

26.02.2017 21:16

Zrušená zastávka rychlíků v Křižanově na trase Praha-Brno a zpět.

Homola (SPR-RSČ): U nás v Křižanově - 1. díl
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

 Koncem loňského roku jsem se jako nespokojený občan se stavem věci zúčastnil demonstrace na místním vlakovém nádraží s cílem podpořit organizátory demonstrace a petice k obnovení zastávky rychlíků.

Od této akce uplynuly dva měsíce, které přinesli různé posuny v této věci, ale klíčové však i nadále zůstává fakt, že rychlíky jednak ve stanici nezastavují a zatím ani zastavovat nebudou. Nadále tak v této věci nespokojeným občanům a voličům úřady a odpovědní politici lžou, přehazují si vinu jeden na druhého a na vůli občanů tzv. kašlou. Zapomínají však na to, že tito nespokojení občané jim to mohou spočítat. Gró celého problému je v tom, že ČD zrušily zastávku rychlíku na objednávku ministerstva dopravy, které svaluje vinu na kraj, který údajně nechce v rámci dopravní obslužnosti kraje zastávku pro rychlíky využívat. Ten však prezentuje opačný názor. A to ten, že má zájem zastávku i nadále využívat, ale chyba je na straně ministerstva.

Ptám se, kde je zakopaný pes? Kdo lže? Ministerstvo dopravy? Krajský úřad? ČD? Nebo jde snad o nějakou lobby? Tak jako tak bylo zrušeno, co tradičně fungovalo v prvé řadě a co zvedlo vlnu odporu obyvatel, dotčených tímto rozhodnutím v druhé řadě. Vůle občana-voliče je tak jasná a ministerstvo dopravy společně s úřadem kraje Vysočina by se měly chytnout za nos a napravit "přešlap" , kterého se dopustily svým nesprávným rozhodnutím a znovu zavést zastavování rychlíku na této zastávce. V opačném případě by měli odpovědní politici rezignovat a úředníci by měli být odvoláni a měli by si uvědomit, že na svých postech jsou pouze díky občanům a voličům, kterým mají sloužit a zastupovat je, a ne jim škodit a přidělávat jim starosti s dopravou do zaměstnání, školy, za výletem, zábavou apod.

Závěrem tak musím konstatovat, že občané Křižanova resp. Velkomeziříčska si přejí opětovné zavedení zastávky rychlíků na trati Brno-Praha a politici s úředníky by měli jednat v zájmů těchto občanů a okamžitě obnovit zastávku rychlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.