Homola (SPR-RSČ): Volební preference

28.02.2017 9:40

Národ spokojených občanů (ovčanů) a únorový volební model.

Homola (SPR-RSČ): Volební preference
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Dovolte mi, abych se podělil o dojmy s aktuálních volebních průzkumů.

Podle aktuálních preferencí politických stran se může zdát, že občané ČR jsou spokojeni se současným stavem naší země a nebudu předstírat, že mě to nemile zaskočilo, nic méně jde pouze o průzkum veřejného mínění a věřím, že ve skutečnosti by voliči rozdali karty jinak. Pojďme si to tedy rozebrat.

Je možné, aby třetina národa byla členem, nebo podporovatelem  hnutí ANO 2011? "Burešovy" firmy na řízení státu. Dle mého názoru rozhodně ne, ale je to tak prezentováno. Základní informace se tak vytrácí. Ze vzorku občanů by šlo k volebním urnám pouze 29 až 59 % oprávněných voličů, což ve skutečnosti znamená, že až 71 % národa nejeví o volby zájem a jsem přesvědčen, že z větší části je důvodem nechutenství k politickému zřízení a k politice jako takové. Zde však narážíme na základní problém demokracie.

Demokracie je nejen právo, ale i povinnost.

V první řadě má každý občan ČR povinnost jít k volebním urnám a následně je jeho splněná občanská povinnost odměněna právem volby, kdy se svým mandátem může naložit podle svého uvážení, vědomí a svědomí. Potom by samozřejmě vypadali volební průzkumy úplně jinak.

Tento nešvar tak nahrává tzv. provařeným a nevolitelným politickým stranám, hnutím a politikům, jako je ANO.

ČSSD,ODS, KDU-ČSL, TOP 09, KSČM, SPD resp. Úsvitům a pod., kteří před volbami slibují voličům jak se říká hory, doly jen aby vymámili na voličovi jeho hlas a volič je po sléze odměněn lži a příkořím.

Můj vzkaz voličům je tak jasný. Jděte k volbám! a splňte svojí občanskou povinnost. Rozhodnete tak o tom kdo a jak Vás bude zastupovat a jak se Vám bude žít ve své vlasti. Je jen na Vás, jestli podlehnete lákavým pozlátkům tradičních parlamentních uskupení, nebo zvítězí zdravý rozum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…