Homolka (KSČM): Nikdo obce do nějakých elaborátů nenutí

25.05.2016 13:40

Projev na 24. schůzi Senátu dne 25. 5. 2016

Homolka (KSČM): Nikdo obce do nějakých elaborátů nenutí
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor za KSČM Václav Homolka

To, co jsme tady všechno slyšeli, tak je vidět, že sport leží opravdu na mysli mnoha z nás. Já v tom vidím takový ten postup, kdy ty první výbory, které zasedaly, tak na to měly přibližně tento názor a začaly hledat všechny strašáky. A když to takhle všechno vyjmenujete, tak já sám bych hned zvedal ruku pro to, radši to všechno zrušme a nedělejme nic. Ale postupně, tak jak vysvětlovala paní ministryně nebo zástupci MŠMT ten zákon, tak my jsme teprve včera měli jako garanční výbor sezení. Tam došlo k tomu posunu, tam nikdo nikoho do ničeho takového nenutí, do nějakých elaborátů, jak to tady někdo naznačuje. To je jasné, že malé obce nemají nějaké desetistránkové koncepce, ale jestli mají nějaký zájem do budoucna a ta obec chce něco udělat, tak ať si to napíše. Vždyť to mohou být tři věty. O nic nejde.

A jestli nemají žádný plán, tak napíšu, že nemám žádný plán. Nic v tom neplánuji, občané nás do ničeho nenutí, nic nechtějí, a je to. Já v tom nevidím žádný problém. Sankce za to žádná není, kdo chce dělat, kdo chce něco dokázat, kdo chce na to získat peníze, tak přece je logické, že to mám v nějakém plánu. Ta koncepce třeba přesahuje tři čtyři volební období, než se k tomu dostanu, protože musím taky našetřit peníze, musím na to ty lidi připravit. Když to budou chtít, tak to bude dřív, když to nebudou chtít, tak to nebude vůbec.

Já v tom žádný zvláštní problém nevidím, ale samozřejmě pokud budeme chtít problémy vymyslet, tak je vymyslíme. Ten strašák tady v tom případě je. Takže já nevím, klidně pro ty změny také budu hlasovat, ale nepřipadají mi praktické. Myslím si, že bychom klidně mohli schválit ten návrh, jak ho podaly ty dva výbory, tak, jak nám to poslala Poslanecká sněmovna a nechat to normálnímu osudu. Protože ten zákon je konečně trošku koncepční, má pravidla a je takový ucelený. Já jsem jenom rád, že takový přichází. A tady s tím si myslím, že se obce vypořádají úplně jednoduše, tak, jak na to mají. Jestli to bude půl stránky, tak to bude půl stránky, kdo jim to může nařizovat. Nikdo jim nebude nařizovat nic, udělají si to, jak budou chtít. Tak děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…