Honusek (STAN): Kam spějeme Česko?

14.03.2017 6:34

Asi každý si jednou položí otázku "Kam dál?" Kladou si ji taky naší vrcholní politici ve vztahu k naší zemi?

Honusek (STAN): Kam spějeme Česko?
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Namísto restaurací vznikají kluby nebo ještě lépe privátní kluby kde nám nikdo nezakazuje kouřit, kde nemusí obsluha vystavovat účtenku v počítači a ministr tak neví, kolik toho moku štamgasti vypijí.

Namísto taxislužby si můžeme objednat souseda, který se zaregistroval do jistého systému na internetu a rád nás z té naší hospůdky, pardon z klubu, domů doveze.

Platit již nemusíme korunami ani eurem, ale můžeme navštívit kavárnu, kde berou virtuální měnu.A když už si opravdu potřebujete půjčit, tak proč jít do banky, vždyť se na nás mohou složit "kamarádi" přes internet.

Když potřebuje půjčit své firmě peníze na investice proč nevyužít vlastní nabídku na korunové dluhopisy s úrokovou sazbou vyšší než mají ty skutečné banky. Neplatíte daně a ještě vyděláte víc než banka. Má to ovšem jeden háček. Musíte ty peníze mít. Nebo snad né. Možná, že i to dnes jde.

Vždyť ono se vám to ve všech výše uvedených případech vyplatí.

To vše dnes jde i bez dalších zákazů a nařízení, která nám mnohdy strpčují život. A jak je to s daněmi? No ty přece platí jen ti, kteří tyto možnosti ještě nevyzkoušeli nebo o nich prostě ještě jen neví.

Ladislav Honusek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie