Horáček (ČSSD): Projev neúcty a arogance ke členům ČSSD i voličům

29.08.2016 14:05

Stanovisko předsedy OVV Svitavy na odstoupení paní Pernicové z krajské kandidátky

Horáček (ČSSD): Projev neúcty a arogance ke členům ČSSD i voličům
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Zdůvodnění jejího odstoupení z kandidátky, které uveřejnila v médiích nese jak prvky melodramatu, tak konspirační teorie. Pro milovníky obou žánrů jistě zajímavé. Pro nás členy ČSSD, kteří jsme se od prvopočátku podíleli na tvorbě kandidátky, urážka.

Přímo se nabízí otázka. Proč odstupuje zrovna nyní, týden před zahájením volební kampaně, když kandidátka byla Krajským výborem ČSSD schválena již v prosinci 2015? Proč neodstoupila rovnou ve chvíli, kdy bylo jasné její pořadí na kandidátce? Záhada.

Paní Pernicová se cítí nedoceněná. Ptám se. Jakpak by se podle paní Pernicové asi měli cítit ti, kteří jsou na kandidátce za ní, nebo na tzv. nevolitelných místech, nebo ti, kteří zdarma celá léta  pro ČSSD pracují? Takové chování nelze nazvat jinak, než projevem neúcty a arogance ke členům ČSSD i voličům.

Pád z politického piedestalu paní Pernicové je však mnohem prozaičtější a odehrál se plně v její vlastní režii. Má i svou definici. Pocit nadřazenosti a vlastní nenahraditelnosti.

Tedy žádná konspirace, žádné politické intriky a už vůbec ne její zdravotní indispozice.

Přitom politická kariéra paní Pernicové začala velmi slibně a její první volební období bylo hodnoceno voliči i ČSSD pozitivně. Proto také byla na krajské kandidátce v roce 2012 zcela právem na třetím místě.

Zvrat nastal v roce 2013, kdy její nepromyšlená rozhodnutí v politice školství způsobila prudký odpor v občanské i odborné veřejnosti. Místo aby si uvědomila své chyby a snažila se je napravit, uchýlila se k dramatický gestům a personálním přehmatům. Naštěstí přišel na poslední chvíli rasantní zásah hejtmana Martina Netolického, který její přehmaty v oblasti školství zastavil.

Místo sebereflexe ale přišlo od paní Pernicové napadání a nulová komunikace. I přes to byla v komunálních volbách  ve Svitavách, jejím domovském městě, zařazena na třetím místě kandidátky.

Výsledek. Jedním slovem debakl. Voliči vystavili paní Pernicové účet a dali preferenční hlasy kandidátům na dalších místech kandidátky ČSSD. Do zastupitelstva se nedostala.

Kdopak asi zmanipuloval svitavské voliče?

Říkám bez obalu. Paní Pernicová se sama zbavila neotřesitelné pozice okresní jedničky do krajských voleb, o kterou by při normálním, rozumném a odpovědném chování nemohla nikdy přijít. Okresní konference tajnou volbou delegátů rozhodla o pořadí našich kandidátů na krajskou kandidátku a KVV tento návrh rovněž tajnou volbou schválil. Pořadí navíc potvrdilo i korespondenční hlasování celé členské základny v kraji.

A to je skutečný konec příběhu paní Pernicové.

Miloš Horáček
předseda OVV ČSSD Svitavy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…