Horák (LEV 21): Buldozer je nejlogičtější volba

21.05.2014 21:42

Před volbami do Evropského parlamentu se odevšad vynořily staré známé „jetřeby“. Unii je třeba změnit zevnitř. Je třeba prosazovat zájmy českých zemědělců. Je třeba zredukovat počet unijních předpisů. Je třeba zajistit České republice důstojné zastoupení v orgánech EU.

Horák (LEV 21): Buldozer je nejlogičtější volba
Foto: NS - LEV 21
Popisek: Stínový ministr spravedlnosti NS - LEV 21 Karel Horák

Je třeba vrátit Česku důvěryhodnost a spolehlivost. Je třeba společné ochrany životního prostředí. Je třeba jednotné evropské politiky vůči neevropským zemím. Jeden „jetřeb“ za druhým – co politická strana, to několik „jetřebů“. Jenže má to háček. Zatímco všichni víme, nebo alespoň tušíme, co je třeba, jen málo z nás zná způsob k prosazení oněch zbožných přání. V Evropském parlamentu snad více než jinde záleží na tom, kdo je prosazuje. Zkušenost s velkou politikou je tu naprosto nezbytnou kvalifikací.

Když pozorně pročítám volební lístky, nevěřím svým očím. Filmový režisér, havíř, filolog, recitátor, lesník, studentka nebo masér mohou být možná kvalitními kandidáty do voleb komunálních, do Evropského parlamentu je ale nezbytné vyslat opravdovou osobnost. Je obecně známo, že daleko důležitější než oficiální jednání pléna jsou jednání kuloární, dobrý výsledek je mnohdy nejen dílem přesvědčovacích schopností jednajících, ale také osobní známosti, zkušeností z vrcholné politiky a autority.

Která ze stran vysílá do voleb bývalého předsedu vlády ? Jen LEV21-Národní socialisté. To by také měla být naprosto racionální volba.

Jiří Paroubek je nesporně největší z kandidujících osobností. Je to „těžká váha“, o tom jistě nikdo nepochybuje. Můžete jej mít rádi, anebo nemusíte. Nic mezi tím. Můžete mu vyčítat sebevědomí (ale nebyl snad podle neúprosných statistických dat dosud nejúspěšnějším českým premiérem ?), ješitnost (ale který chlap není ?), nebo že si moc fandí (ale který politik nechce uspět ?). Ani ten největší kritik mu ale nemůže upřít vzdělanost, sečtělost, rétorické a organizační schopnosti, cílevědomost a tah na branku. Přezdívka „buldozer“ jej zcela přesně charakterizuje. Je buď bílý, nebo černý, ale není šedý, není průměrný. Čím si však můžete si být jisti - bude vidět. Politicky vyspělý a logicky uvažující volič by měl mít proto volbu zcela jasnou.

Průměrných, neviditelných, absentujících nebo pochrupujících europoslanců jsme měli dost. Nikdo z nich po pravdě ničím nevynikal. Nyní máme příležitost vyslat do Štrasburku lídra nejpovolanějšího.

Pochopme konečně, že jsme členy EU. Nejdůležitější rozhodnutí, která se týkají bez přehánění každodenního provozu naší domácnosti, vznikají právě tam, aby byly posléze přetaveny do národních právních řádů. V Evropském parlamentu proto leží klíč prakticky ke všemu.

Jistě byste si nenechali operovat žlučník od módního návrháře. Právem žádáte, aby operaci provedl odborník. Stejně byste měli žádat a vybírat zkušené odborníky i ve volbách.

Přeji vám šťastnou ruku. Politická strana LEV21-Národní socialisté kandiduje pod číslem 9.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…