Hořánek (ANO): My sliby plníme

19.04.2015 18:02

Od loňských komunálních voleb uběhl již skoro půl roku a tak je na čase se ohlédnout a bilancovat působení hnutí ANO na písecké radnici.

Hořánek (ANO): My sliby plníme
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Se ziskem tří mandátů jsme ve dvaceti sedmičlenném zastupitelstvu vstoupili do široké koalice a zdá se, že to bylo správné rozhodnutí. Na rozdíl od některých jiných měst v Jižních Čechách působí toto uskupení soudržně a hlavně upřímně - nikdo z koaličních partnerů se nesnaží na druhé vymýšlet nějaké finty a zákulisní podrazy. Hnutí ANO ctí programové prohlášení a snaží se působit jako důvěryhodný partner, který ctí uzavřené dohody. Z našich tří zastupitelů jsou dva členové rady města a jeden zastává funkci uvolněného místostarosty. Na jednáních vystupujeme aktivně a zapojujeme se do jednání. Kandidáti ANO obsadili v duchu poměrného zastoupení místa v komisích, výborech a orgánech společností založených městem.

Jednou z priorit našeho volebního programu bylo zvýšení transparentnosti a naslouchání občanům. Navrhli jsme novelu jednacích řádů orgánů města a zahrnuli do nich pevný prostor pro vyjádření občanů. Písek je jedno z mála měst, kde se na internetových stránkách zveřejňují podklady nejen pro jednání zastupitelstva města, ale i rady města. Stejně unikátní je účast zástupců opozice na schůzích rady města. Zveřejňování jmenovitých údajů o hlasování i audiozáznamy jsou samozřejmostí. Na sociálních sítích poctivě diskutujeme a odpovídáme na dotazy. Jsou publikovány dotazníky s cílem zjistit názory občanů na rozvoj města, činnost městské policie.

Dalším silným předvolebním tématem bylo snížení životních nákladů. V souladu s ním jsme prosadili výrazné snížení místního poplatku za svoz komunálního odpadu i snížení místního poplatku ze psů. Přestože se daňové příjmy města nevyvíjí příznivě, nedochází v Písku ke zvyšování dalších poplatků či daně z nemovitostí.

Výrazný akcent byl ve volebním programu věnován oblasti životního prostředí. Náš člen rady města má tuto agendu svěřenu do působnosti a předkládá k tomu řadu podkladů pro jednání, zejména v oblasti třídění odpadů. Podařilo se na náš návrh zvýšit rozsah péče o veřejnou zeleň a úklid města, včetně vyššího zapojení nezaměstnaných.

Další oblastí je činnost městské policie. Jejím řízením je pověřen právě místostarosta za hnutí ANO. Došlo ke zvýšení počtu manažerů prevence kriminality, aktualizuje se technické vybavení a po zveřejnění výroční zprávy je svolána beseda s občany věnovaná činnosti městské policie.

Na rozsáhlejší a podrobnější bilancování je ještě brzy. Nicméně se zdá, že hnutí ANO plní v Písku předvolební sliby a vede si úspěšně. Tak držme palce, ať se daří i nadále.

Mgr. Ing. Jiří Hořánek místostarosta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…