Hostek (ČSSD): Azylový dům a noclehárna budou přístupné celoročně

28.03.2018 16:59

Dne 27. 3. 2018 byl spuštěn za přítomnosti starosty města Petra Hostka provoz Domu služeb sociální prevence. Projekt Dům služeb sociální prevence města Benešov byl spolufinancován Evropskou unií, a to prostřednictvím 29. výzvy IROP - ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB - SC 2.129.

Hostek (ČSSD): Azylový dům a noclehárna budou přístupné celoročně
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

„Hlavním cílem projektu bylo a je zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucích k sociální inkluzi, a to prostřednictvím stavební rekonstrukce budovy. Rekonstrukce nám pomohla zajistit zázemí pro poskytování čtyř služeb sociální prevence určených pro cílovou skupinu osob vymezenou projektem. Realizací projektu budou tedy vytvořeny podmínky pro přemístění služby azylový dům  do „společného“ objektu a rozšíření noclehárny na celoroční provoz,“ uvedl starosta města Petr Hostek.

Výsledkem projektu tak je vytvoření efektivního a v podstatě úplného systému péče o osoby bez přístřeší, respektive o osoby sociálně vyloučené či ohrožené sociálním vyloučením. Propojení sociálních služeb (pobytové, ambulantní a terénní) zajišťuje jejich návazné, koordinované a efektivní poskytování a naplnění všech atributů spolupráce mezi službami. Takto nastavený systém by měl směřovat k prevenci sociálního vyloučení, poklesu důsledků spojených se sociálním vyloučením a efektivním řešením vedoucím k opětovnému zapojení klientů do společnosti, tedy inkluzi.

Klienti služeb dostanou příležitosti a možnosti napomáhající plnému zapojení do ekonomického, sociálního i kulturního života společnosti a možnost žít způsobem, který je ve společnosti považován za běžný. Projekt současně podporuje systém sociálního/prostupného bydlení.

Konečným dopadem projektu by  tak mělo být snížení počtu osob bez přístřeší žijících na ulici či v nevyhovujících bytových podmínkách a zkvalitnění podmínek pro podporu osob v krizi, osob ohrožených závislostí nebo závislých na návykových látkách a osob, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy. Nutné je také zmínit dopady projektu vzhledem ke společnosti, jako jsou prevence sociálně patologických jevů či zvyšování informovanosti společnosti o problematice bezdomovectví.

Rekonstrukcí budovy došlo zejména ke:

- vzniku vyhovujícího dispozičního řešení budovy (neprůchozí místnosti),
- vzniku plně vyhovujícího zázemí pro pracovníky služeb,
- možnosti nerušeného jednání pracovníků se žadateli, uživateli a dalšími osobami, kdy bude zaručeno soukromí, diskrétnost,
- změně vytápění a rekonstrukce budovy tak zajistí tepelnou pohodu v prostorách jednotlivých služeb, 
- zajištění dostatku teplé vody pro uživatele po celou provozní dobu jednotlivých služeb,
- zlepšení podmínek pro poskytování sociální služby noclehárny, včetně možnosti rozšíření provozu noclehárny na celoroční provoz,
- možnosti poskytování sociální služby azylový dům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.